van der Horst

FIA maakt kalender voor 2024 bekend

Europese kampioenschap CIK-FIA
Europese kampioenschap CIK-FIA
De FIA presenteerde vanmiddag de kalender voor zijn Europese- en Wereldkampioenschappen. Zowel de KZ schakelklassen als de OK categorieën weten nu waar er volgend jaar gestreden zal worden. Dat zal twee keer in Italië zijn terwijl de overige wedstrijden in onder andere Spanje, Frankrijk, Zweden en Portugal plaatsvinden.
  • De Swert Opticiens
KZ2
KZ2
De KZ schakelklassen houden hun Europese kampioenschap over drie wedstrijden, startend begin april in het Italiaanse Franciacorta. Daarna trekt het naar Spanje waar in Alcaniz de tweede manche zal plaatsvinden terwijl het slotweekend in Val Vibrata, opnieuw Italië, gehouden zal worden. Op 10 en 13 oktober vindt dan in Portimão het WK plaats. 

De OK en OK-Junioren rijden hun WK opnieuw over vier wedstrijden. De wedstrijd in Valencia behoudt zijn plaatsje maar de overige drie wedstrijden worden op nieuwe locaties verreden. Eerst dus Valencia, op 24 maart. Daarna trekt men naar het Franse Val d'Argenton, het Slovak Karting Center in Tsjechië waarna het kampioenschap in het gekende Kristianstad in Zweden beslist zal worden. Het wereldkampioenschap zal plaatsvinden op het uitdagende Engelse PF International en dat van 12 tot 15 oktober. 

Foto's: RACB en WSK Karting



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op maandag 23 oktober 2023.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons