van der Horst

FIA Motorsport Games: Truck racing en karting mini vervoegen de disciplines

2023 FIA Truck Grand Prix
2023 FIA Truck Grand Prix
Eind oktober is er de derde editie van de FIA Motorsport Games en het zal de grootste editie worden tot nog toe. Na zestien disciplines in Marseille, staat de teller in Valencia op dit moment al op 26, want de trucks en mini karting vervoegen het programma.
Jochen Hahn - Team Hahn Racing Iveco
Jochen Hahn - Team Hahn Racing Iveco
Na de vorige edities alleen voor te behouden aan wagens, zullen we met de trucks ook de zwaargewichten op de baan krijgen. Daar wordt verwacht dat we een strijd krijgen tussen de veelvraten, wat toch de Europese kampioenschappen betreft, Jochen Hahn en Norbert Kiss. Al hoopt SRO te kunnen samenwerken met de FIA European Truck Racing Association om toch zoveel mogelijk landen aan de start te krijgen voor het debuut van de trucks op de FIA Motorsport Games.

Maxime Drion, Antoine Morlet, Jacques Morlet, Sita Vanmeert en Jeremy Peclers
Maxime Drion, Antoine Morlet, Jacques Morlet, Sita Vanmeert en Jeremy Peclers
Daarnaast krijgt karting ook een extra klasse erbij. Naast Karting Senior en Junior, komt er nu ook Karting Mini bij wat de sprintcategorieën betreft. Deze klasse is voorbehouden voor "kinderen" tussen de acht en elf jaar. En als het zo populair gaat zijn als de andere klassen in 2022, wordt het ook weer een interessante strijd om naar uit te kijken. Vooral België kan terugblikken op goede prestaties bij de karting, met Elie Goldstein die goud pakte bij Karting Senior en Jeremy Peclers, Sita Vanmeert, Antoine Morlet en Maxime Drion in Karting Endurance.

Foto's: Niels Vaeck - Thomas SmetsDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op vrijdag 29 maart 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting FIA Motorsport Games.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons