van der Horst

FIA neemt extra maatregelen om financiële impact coronacrisis in te perken

Valtteri Bottas - Mercedes W11
Valtteri Bottas - Mercedes W11
Op een speciale online vergadering van de FIA werden enkele uitzonderlijke maatregelen genomen om de impact van de coronacrisis op de Formule 1 te minimaliseren. In 2021 blijft het huidige technische reglement van kracht voor alle teams met uitzondering van McLaren dat zijn wagen mag aanpassen aan de Mercedes krachtbron en Mercedes dat afstand moet doen van het DAS-systeem.
De wereldraad van de FIA bevestigde ook het uitstellen van de regelveranderingen tot 2022. Dit jaar mogen er bovendien geen verdere aerodynamische ontwikkelingen uitgevoerd worden die betrekking hebben tot de nieuwe wagen van 2022. Verder werd er ook beslist dat de motorfabrikanten hun deuren moeten sluiten voor drie weken. Daarnaast is het mogelijk dat de introductie van het nieuwe technisch reglement nog verder wordt uitgsteld naar 2023, moest de crisis blijven aanhouden.

Verder werd er besloten dat het de FIA is toegestaan om de kalender van dit jaar aan te passen en dat zonder instemming van de teams. De driedaagse test op het einde van het seizoen wordt teruggebracht naar 1 dag. Indien er in 2020 maar 14 of minder races worden betwist mogen de teams per rijder maar 2 motoren gebruiken alvorens er straffen worden uitgedeeld.

Foto: Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op dinsdag 31 maart 2020.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons