van der Horst

FIA Truck: Ayhancan Güven heerst over Zolder

Ayhancan Güven - Attempto Racing
Ayhancan Güven - Attempto Racing
Ayhancan Güven (Attempto Racing) kende een perfect weekend in Zolder, in beide races startte hij van op de pole en beide races won hij ook na van start tot finish op kop gereden te hebben. De overwinningen smaakten nog zoeter voor Güven gezien zij behaald werden voor een grote schare fans die speciaal voor hem afgezakt waren naar het Limburgs circuit. Max van Splunteren (GP Elite) was de enige die het tempo van de Turkse rijder enigszins kon volgen, hij eindigde tweede in race 1 maar zag zijn kansen op een goed resultaat in race 2 in rook opgaan na een contact met de wagen van Dylan Derdaele (Belgium Racing).
Max van Splunteren - GP Elite
Max van Splunteren - GP Elite
Max van Splunteren klampte gans de eerste race aan bij Ayhancan Güven maar kon de Turk niet verschalken die de wedstrijd won met een voorsprong van minder dan een seconde op de Nederlander. Dylan Derdaele vertrok als derde maar viel in de race een positie terug ten koste van Xavier Maassen (DVB Racing). Jesse van Kuijk (GP Elite) reed een mooie wedstrijd en pakte de vijfde plaats voor Berkay Besler (Toksport WRT) en Jurgen Van Hover (Speedlover).

Start race 2 FIA Truck
Start race 2 FIA Truck
In de tweede race nam Derdaele een uitstekende start en schoof op naar plaats twee achter Güven maar voor van Splunteren. Güven bouwde gestaag zijn voorsprong uit terwijl Derdaele en van Splunteren met elkaar in de clinch gingen om de tweede plaats. In de Bianchi bocht ging het mis en beide kemphanen eindigden in de zandbak, De Nederlander verloor twee ronden maar Derdaele bleef nog langer vast zitten in de zandbak en moest daarna ook nog binnen komen om een lekke band te vervangen. Een slecht gestarte Maassen profiteerde van het incident om alsnog  als tweede over de lijn te komen voor Berkay Besler, die zijn beste resultaat tot nu toe behaalde. Jesse van Kuijk finishte voor de tweede maal in de top vijf en werd vierde voor Jurgen Van Hover.

Podium klasse B race 2
Podium klasse B race 2
Roger Grouwels (RaceArt) won de B klasse en werd achtste algemeen in de eerste wedstrijd, hij ging er Ziad Geris (GP Elite) en Sandra van der Sloot (Squadra Aragosta) vooraf. In de tweede race nam Sandra van der Sloot revanche, zijn won de B klasse (zesde algemeen) voor Ziad Geris en Nicolas Saelens (Belgium Racing). Grouwels moest ditmaal al vroeg in de race de strijd staken.

Foto's: Niels Vaeck
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op zondag 16 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting FIA Truck Grand Prix.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons