van der Horst

FIA Truck GP: FIA ETCC deed Circuit Zolder aan

Start ETCC race 1 Zolder
Start ETCC race 1 Zolder
De FIA besliste om in het kader van de FIA Truck GP te Circuit Zolder ook het FIA ETCC (European Touring Car Cup aan de start te brengen. Het is natuurlijk een eer om een FIA erkent kampioenschap te mogen verwelkomen maar het ETCC, vroeger het kleine broertje van het WTCC, is nog maar een flauw afkooksel van wat het kampioenschap ooit was. Voor de twee races op het Limburgs circuit daagden amper 10 wagens op, de meeste dan nog bestuurd door hier onbekende rijders uit Oost Europa.
Het FIA ETCC stond oorspronkelijk open voor wagens uit de categorieën TCN (National Touring Cars), TCN2, Super 1600 cars en Single Make Cups maar zelfs met deze mix van klasses daagden er voor de eerste races amper zes wagens op. Daarop besloot de FIA begin dit jaar om ook wagens die voldoen aan het TCR reglement toe te laten. Maar gezien er al zoveel nationale als internationale TCR kampioenschappen bestaan bracht deze late beslissing weinig soelaas.

Igor Stefanovky - Stefanovky Racing Team SEAT León
Igor Stefanovky - Stefanovky Racing Team SEAT León
Voor de twee races op circuit Zolder boden zich uiteindelijk negen wagens aan, niet echt een referentie voor een FIA labelled kampioenschap. De eerste race werd gewonnen door Christjohannes Schreiber (Rikli Motorsport Honda Civic) voor zijn teamgenoot Peter Rikli en de van op de pole gestarte Norbert Nagy (Zengő Motorsport SEAT León). Igor Stefanovky (Stefanovky Racing Team SEAT León) startte met dank aan de reversed grid van op de pole voor race 2, bij de start nam hij de leiding en zou deze niet meer afstaan tot aan de finish. Peter Rikli klom nog op van achteraan de grid naar de tweede positie, Petr Fulín (Krenek Motorsport SEAT León) werd derde en behoudt de leiding in de tussenstand.

Foto's: FIA ETCC
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op dinsdag 19 september 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting FIA Truck Grand Prix.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons