van der Horst

FIA Truck Grand Prix op 21 en 22 September in Zolder: Reuzen spelen tikkertje

FIA Truck Grand Prix
FIA Truck Grand Prix
Vrachtwagens die tegen elkaar racen? Dat is not done! Behalve één keer per jaar, tijdens de FIA Truck Grand Prix. Al sinds mensenheugenis bezetten de reuzen van de weg Circuit Zolder tijdens dit derde weekend van september (21-22/09). Al even traditioneel is hun verbeten strijd op het circuit. Gierende banden, fluitende turbo’s en metershoge wolken van grijs en grauw, … Wie dit voor de eerste keer ziet en hoort, gelooft zijn of haar eigen ogen en oren niet … Wees er dus zeker bij!
  • Powercars
Alsof racen met mastodonten alleen nog niet genoeg is voor het spektakel, laat het sportieve reglement toe dat er ‘contact’ is tussen de deelnemers. En of de piloten van deze vrijheid gebruik maken! Om beurten spelen deze reuzen op wielen dan ook tikkertje met elkaar. Tip voor de kijker: stel je strategisch op aan de Jacky Ickx-bocht en je ziet gegarandeerd hommeles en opstuivend zand!

Paddock FIA Truck Grand Prix
Paddock FIA Truck Grand Prix
Nog een weetje: per race verbruiken de vrachtwagens gemiddeld 200 liter … water! Die hoeveelheid is er nodig om de remmen af te koelen. Tja, stoom afblazen neemt men hier tijdens de FIA Truck Grand Prix nogal letterlijk.

Naast het circuit is niet enkel de vrachtwagensector heer en meester. Met meer dan 100 showtrucks, spetterende attracties, en op zaterdag live muziek, is er animatie voor jong en oud, tijdens het hele weekend. Het gemoedelijke sfeertje krijg je er dus gratis bij.

Circuit Zolder press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op woensdag 4 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Truck Grand Prix.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons