van der Horst

6H Spa: reacties na de kwalificaties

6H Spa: De vrijdag in beeld gebracht
Audi bleek dus ongenaakbaar vandaag op het circuit van Spa-Francorchamps waar morgen de tweede manche van het WEC plaatsvindt. Het merk met de vier ringen bezet na de kwalificates de top drie en Toyota bleek ogenschijnlijk moeite te hebben om het ritme van de Duitse bolides te volgen. Na de kwalificatie verzamelde Autosport.be enkele reacties.
  • Prospeed Competition
André Lotterer - #1 Audi R18 e-tron quattro P1 / Pole algemeen

"Ik maakte geen foutje in tegenstelling tot wat jullie misschien denken, mijn afwijken van de ideale rijlijn was simpelweg om een voorganger te ontwijken. Vooral in mijn eerste snelle ronde had ik veel problemen met het verkeer. Voor de tweede ronde nam ik wat afstand om een vrije 'lap' te hebben. Het kan nog beter, maar het was dus voldoende voor de pole!"

Nick Heidfeld - #12 Rebellion Lola - Toyota B12/60 Coupé P6 / Pole Privateer LMP1

"We kunnen nog sneller! Onze auto en dit circuit lijken wel een goede combinatie te vormen, het is echt een plezier om hier zo te kunnen rondrijden. De Audi's zijn te snel voor ons, we kunnen echter wel de Toyota's aan. Enfin, dat hoop ik toch."

Pierre Kaffer - #49 Pecom Racing Oreca 03 - Nissan P9 / Pole LMP2

"Eindelijk kunnen we nu ook eens tijdens de kwalificaties reeds meedingen voor de eerste plaatsen. Ondanks het feit dat het een race van 6 uur is, is het belangrijk om vooraan te starten. Je vermijdt alle soorten problemen van verkeer en dergelijke. Als we dit elan kunnen aanhouden zou het tijdens de race vanzelfsprekend wel eens mooi voor ons kunnen worden."

Bruno Senna - #98 Aston Martin Racing Vantage V8 P18 / Pole LMGTE Pro

"Het was voor de eerste keer dat ik reed op nieuwe banden en met een bijna lege brandstoftank aan boord. In het begin had ik het wat moeilijk om hiermee overweg te kunnen, gaandeweg ging het echter beter, zeker na een tip van Fred (Frédéric Makowiecki nvdr.). Het was even spannend toen Bruni langer buiten bleef en nog een paar snelle ronden wist te rijden. Deze pole is mooi na onze overwinning in Silverstone. Het ziet er dus goed uit voor de race!"

Foto: Georges De Coster  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons