van der Horst

6H Spa: Porsche snelst in VT2

Porsche Team - Porsche 919 Hybrid
Porsche Team - Porsche 919 Hybrid
Nadat Porsche in de verregende eerste vrij training nog vrede moest nemen met de vijfde en zesde chrono en enkel de Audi ‘longtail’ kon voorblijven, waren de rollen omgekeerd in de droge tweede sessie. Marc Lieb was uiteindelijk de snelste man op het circuit, de ingenieur die dit jaar de overstap maakt van GT naar LMP klokte een scherpe 1:59.887. De Toyota TS040 Hybrid #8 van Sébastien Buemi realiseerde de tweede chrono op +0.751s, terwijl de Audi R18 e-tron quattro #2 als derde aantikte (0.851s), waardoor de drie grote constructeurs elk een wagen in de top drie hebben.
  • Dreamdrive
--- UITSLAG TWEEDE VRIJE TRAINING 6H OF SPA (pdf) ---

Rebellion Racing - Rebellion R-One - Toyota
Rebellion Racing - Rebellion R-One - Toyota
De twee uur durende sessie werd tweemaal onderbroken met rood. Iets over halfweg was het Viktor Shaitar die de SMP Racing Oreca 03 Nissan #37 zwaar crashte bij het uitkomen van de Raidillon. De wagen had op dat moment zelfs de snelste tijd in LMP2 in handen, maar werd later in de sessie nog voorbijgestoken door de G-Drive Racing Morgan-Nissan in handen van Olivier Pla. Niet veel later zorgde een onschuldige spin van Simon Dolan in de Jota Zytek-Nissan op dezelfde plek voor een tweede onderbreking. De Rebellion Racing R-One #12 kwam ditmaal niet verder dan de twaalfde tijd, maar legde wel 22 ronden af, de zusterwagen kwam met elektrische problemen niet aan rijden toe.

Proton Competition - Porsche 911 RSR
Proton Competition - Porsche 911 RSR
Bij de GT’s zijn het de ‘Am’s die voor de verrassing blijven zorgen door zich voortdurend tussen de GTE-Pro’s te mengen. De snelste tijd ging uiteindelijk nog naar de AF Corse Ferrari #51 die ook vanochtend de primus was, daarachter volgden maar liefst drie GTE-Am wagens met op kop de Proton Competition Porsche 991 RSR, die de eerste fabrieks Porsche op een halve seconde reed!

Foto's: Martijn Wouters



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons