van der Horst

Fuji: Wederom Porsche 1-2

Porsche 919 Hybrid #17
Porsche 919 Hybrid #17
Porsche heeft nog maar eens een 1-2 gescoord in de kwalificaties voor de FIA WEC 6 Hours of Fuji, al zat Audi hen ditmaal wel op de hielen. Mark Webber en Timo Bernhard reden met de Porsche 919 Hybrid #17 het beste gemiddelde en waren daarmee teamgenoten Romain Dumas en Marc Lieb 0.308s te snel af. Lieb kon in laatste instantie pas de Audi R18 e-tron quattro #7 van Andre Lotterer en Benoit Treluyer naar de tweede rij verwijzen met een verschil van slechts 0.011s. Toyota moest op het thuiscircuit wederom vrede nemen met de derde startrij op ruim twee seconden van hun Duitse collega’s.
G-Drive Racing domineerde de LMP2-klasse met de twee snelste chrono’s, met op kop de Ligier JS P2 Nissan van het duo Sam Bird en Julien Canal. De KCMG Oreca 05 die momenteel aan de leiding van het kampioenschap staat kwam niet verder dan de vierde tijd nadat Nick Tandy vroeg in de sessie contact met de muur maakte.

AF Corse - Ferrari 458 Italia
AF Corse - Ferrari 458 Italia
In GTE-Pro kon AF Corse eindelijk een einde maken aan de Porsche dominantie en een eerste pole positie van het seizoen scoren. James Calado en Davide Rigon parkeerden de Ferrari 458 Italia #71 op P1, 0.108s voor de zusterwagen van Gianmaria Bruni en Toni Vilander. In GTE-Am was de snelste tijd voor het eerst voor de Larbre Competition Corvette C7.R, maar deze verloor de pole nadat bij de technische controle het ontluchtingsventiel van de tank niet conform bleek te zijn. De SMP Racing Ferrari van Bertolini/Shaytar/Basov start nu van op de pole.


--- UITSLAG KWALIFICATIES FIA WEC 6H FUJI (PDF) ---

Foto's: Porsche AG & FIA WEC



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op zaterdag 10 oktober 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Fuji.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons