van der Horst

Nicolas Lapierre blijft aan de kant bij Toyota

Nicolas Lapierre
Nicolas Lapierre
Nicolas Lapierre komt dit jaar niet meer in actie voor Toyota in het wereldkampioenschap uithouding, dat maakte de Japanse constructeur bekend. Net als in Fuji, zal Toyota enkel beroep doen op Anthony Davidson en Sébastien Buemi om Toyota TS040 Hybrid met startnummer acht de sporen te geven.
Davidson/Buemi - Toyota TS040
Davidson/Buemi - Toyota TS040
Davidson en Buemi staan aan de leiding in de tussenstand van het WK en zullen in navolging van hun zege bij Toyota's thuisrace in Fuji de rest van het seizoen met twee afwerken. Dit weekend in China alsook de laatste twee meetings in Bahrein en Brazilië zullen we Lapierre niet meer achter het stuur van de TS040 zien. Het is onduidelijk wat de reden achter het forfait van de Fransman is, maar hij wordt gelinkt aan het LMP1-programma van die andere Japanse constructeur voor volgend seizoen.

Er gaan evenwel ook geruchten over een ernstige ziekte in de directe omgeving van Lapierre, maar die berichten werden door Toyota noch Lapierre zelf bevestigd. Toyota vermeldde in het verleden wel dat Lapierre niet aan de bak kwam wegens "persoonlijke redenen" en dat de beslissing met "wederzijdse toestemming" werd genomen. Daarnaast zei het in de aanloop naar de zes uren van Fuji eveneens dat het de rijdersbezetting voor 2015 bijna op orde heeft en dat "Nicolas een lid van het team blijft op de lange termijn."

De bemanning op de zusterwagen blijft ongewijzigd, Alexander Wurz, Stéphane Sarrazin en Kazuki Nakajima blijven de dienst uitmaken op de Hybride-proto met startnummer 7.

Foto's: Toyota Motorsport GmbH & FIA WECDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Endurance Championship op dinsdag 28 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Shanghai.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons