van der Horst

FIA WEC Prologue: Opnieuw Frédéric Makowiecki in vierde en laatste sessie

Porsche Penske Motorsport - Porsche 963
Porsche Penske Motorsport - Porsche 963
Niet minder dan 37 wagens namen deel aan de laatste sessie van de FIA WEC Prologue, alhoewel die optioneel was. Net als eerder op de dag was het weer Frédéric Makowiecki die de Porsche Penske Motorsport Porsche 963 #5 bovenaan de tabellen plaatste, ditmaal met een ronde in 1:40.404 , tevens de beste tijd over de twee dagen. Zo legde Porsche (tweemaal JOTA Sport en tweemaal Penske Motorsport) in alle vier de sessies beslag op de beste tijd.
AF Corse - Ferrari 499P
AF Corse - Ferrari 499P
Alex Lynn benaderde in die laatste sessie met de Cadillac zeer dicht de snelstee tijd, hij moest amper 0.054" toegeven op de chrono van Makowiecki. Yifei Ye zette de Ferrari #83 op de derde plaats, net voor de twee andere AF Corse Ferrari’s. Na de tweede Penske Motorsports Porsche volgden de beide Peugeot’s met de zevende en achtste tijd.

De D’Station Racing Aston Martin bevestigde ook al zijn prestatie van de morgen door opnieuw de snelste chrono bij de GT’s neer te zetten, andermaal met Erwan Bastard achter het stuur. Met een ronde in 1:54.778 was de Britse wagen 0.282 seconde sneller dan de AF Corse Ferrari #54.

Foto's: Racing International Photography
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Endurance Championship op dinsdag 27 februari 2024.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons