van der Horst

São Paulo: Incidentrijke zege voor de Audi #1 - zege voor Ferrari in GTE

Audi Sport Team Joest - Audi R18 e-tron quattro
Audi Sport Team Joest - Audi R18 e-tron quattro
De Audi Sport Team Joest R18 e-tron quattro #1 heeft op Interlagos de vierde manche van het FIA World Endurance Championship gewonnen. De race op de Autódromo José Carlos Pace kende heel wat neutralisaties, maar de R18 van Lotterer / Fässler / Tréluyer bleef uit de problemen en won. In de LMP2-klasse ging de zege naar de Russische G-Drive Oreca-Nissan, terwijl AF Corse de GTE overwinning greep met het duo Gianmaria Bruni en Giancarlo Fisichella.
  • Prospeed Competition
Na een onderbreking van bijna 3 maanden, het was geleden van 22 juni en de 24H van Le Mans dat er nog een race plaatsvond in het kader van het FIA WEC kampipenschap, bleek Audi opnieuw onklopbaar. De troepen van Audi motorsport baas Dr. Wolfgang Ullrich kenden op Interlagos wel wat problemen. De #2 Audi leek lang op weg naar de zege, maar een slecht bevestigd wiel kostte de R18 van Duval / McNish / Kristensen een ronde aan verminderde snelheid en tevens 2 drive-through penalty's voor het te snel rijden in de pitszone. 

De Audi van de misschien wel snelste Audi piloot - Loic Duval - zou finaal tweede worden op 3 ronden van de winnende #1 R18. Na goed een half-uur wedstrijd verloor het merk met de vier ringen waarschijnlijk wel al haar grootste concurrent om de zege toen de Toyota van de Fransman Sarrazin de Lotus van Dominik Kraihamer torpedeerde en voor aanzienlijke schade aan het circuit zorgde. Een neutralisatie van een uur was het gevolg. 

Niet veel later volgde dan weer de volgende safety-car situatie: De AF Corse Ferrari van Ferrari fabriekspiloot Toni Vilander moest het gras opzoeken nadat deze begon te smeulen. Een paar seconden later stond de mooie 458 Italia in lichterlaaie en lag de race weer stil. De zusterwagen uit de AF Corse stal deed het beter, de 458 van Fisicella / Bruni won de fraaie GTE- klasse na een start- tot finish duel met de Aston Martin van Stefan Mücke en Darren Turner. Mücke / Turner, werden tweede voor de Porsche van Jörg Bergmeister en Patrick Pilet.  In de GTE Am klasse ging de zege wel naar Aston Martin met de #96 V8 Vantage van Hall / Cambell-Walter. 

In LMP2 won de Russische G-Drive Racing Oreca - Nissan met een ronde voorsprong op onze landgenoot en OAK Racing piloot Bertrand Baguette. De Pecom Racing Oreca - Nissan werd derde.

Uitslag FIA WEC 6 Hours of São Paulo 2013

01. Lotterer/Tréluyer/Fässler - (Audi R18 e-tron quattro) 235 ronden in 6:01'26.209
02. Duval/Kristensen/McNish (Audi R18 e-tron quattro) + 3 ronden
03. Beche/Heidfeld/Prost (Lola b12/60 Coupé-Toyota) + 5 ronden
04. Conway/Martin/Rusinov (Oreca 03-Nissan) + 13 ronden (eerste LMP2)
05. Baguette/Gonzalez/Plowman (Morgan-Nissan) + 14 ronden
06. Kaffer/Perez Companc/Minassian (Oreca 03-Nissan) + 14 ronden
07. Jeannette/Wirdheim/Zugel (Zytek Z11SN-Nissan) + 18 ronden
08. Ihara/Merlin/Nicolet (Morgan-Nissan) + 21 ronden
09. Bruni/Fisichella (Ferrari 458 Italia) + 23 ronden (eerste LMGTE Pro)
10. Mücke/Turner (Aston Martin Vantage V8) + 23 ronden
...
14. Hall/Campbell-Walter (Aston Martin Vantage V8) + 27 ronden (eerste LMGTE Am)

Foto: Audi MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door Olivier Gouters in FIA World Endurance Championship op maandag 2 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Sao Paulo.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons