van der Horst

Silverstone: Millennium Racing geeft forfait - Leegloop in LMP2

LMP2 - FIA WEC
LMP2 - FIA WEC
De 6 Hours of Silverstone die dit weekend het FIA World Endurance Championship aftrapt, heeft nog maar eens een forfait te verwerken gekregen. Nadat Lotus (Kodewa) in LMP1 en Strakka Racing in LMP2 hun afwezigheid reeds aankondigden, maakte Millennium Racing bekend ook de openingsmanche van het WK te zullen missen met beide Oreca’s. Zoals de zaken er nu voor staan zullen er uiteindelijk maar 27 van de 31 wagens die staan ingeschreven voor het hele seizoen aan de start verschijnen.
Opvallend daarbij is dat de LMP2-klasse in korte tijd is gedëvalueerd van de sterkhouder tot het zwakke broertje van het veld, met amper vier prototypes op de deelnemerslijst voor komend weekend. Bovendien maakte het Russische SMP Racing eerder deze week al bekend dat het in nauwe schoentjes zit aangezien de Europese rekeningen van het team werden bevroren naar aanleiding de economische sancties die werden opgelegd ten gevolge van het conflict in Oekraïne.

Net als SMP Racing kan Millennium Racing momenteel niet beschikken over zijn fondsen, aangezien de bank in kwestie het geld afkomstig uit de Verenigde Arabische Emiraten nog niet heeft vrijgegeven. Inmiddels bevestigde het Internationaal Gerechtshof van de VN de legitimiteit van de gelden. De administratieve afwikkeling van deze beslissing laat echter nog op zicht wachten waardoor beide zilveren Oreca’s dit weekend niet in actie zullen komen. Eerder stuurde het team ook al zijn kat naar de 12 Hours of Sebring.

--- Deelnemerslijst FIA WEC 6H of Silverstone ---

Foto: WEC/Rourke



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op woensdag 16 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Silverstone.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons