van der Horst

FIA World Motor Sport Council geeft WTCR-kalender vrij

Pitlane 2018 WTCR Marrakesh
Pitlane 2018 WTCR Marrakesh
De wereldraad van de FIA keurde vandaag de door de FIA Touring Car Commission voorgestelde WTCR-kalender voor 2019 goed. Net als vorig jaar telt die tien racemeetings met telkens drie wedstrijden per weekend. Opvallend: niet langer Macau, maar het Maleisische Sepang International Circuit zal als locatie voor de finale fungeren. Sepang vervangt de heat in het Chinese Wuhan die om organisatorische redenen - en dit enkel volgend jaar - van de kalender werd geschrapt.
  • Circuit Zolder DTM
FIA WTCR
FIA WTCR
Het tweede, veelbelovende WTCR-seizoen gaat zoals in 2018 op 5 april van start in het Marokkaanse Marrakech op het semi-permanente Circuit Moulay El Hassan.  Na een ommetje via de Hungaroring en de Slovakia Ring strijkt de WTCR-karavaan van 17 tot 19 mei neer in de Zandvoortse duinen waar men eens te meer 110.000 fans hoopt te verwelkomen.
 
Ook de Nürburgring Nordschleife is andermaal van de partij, de confrontaties op de 25.378 km lange omloop worden van 20 tot 22 juni gewoontegetrouw betwist in het voorprogramma van de 24H van de Nürburgring en krijgen twee weken later een vervolg in de straten van het Portugese Vila Real.

Na een zomerreces van dik twee maanden wordt de draad opnieuw opgenomen in het Verre Oosten met de Chinese manche midden september in Ningbo, de omloop behoort toe aan de Geely Group waaronder nieuwkomer Lynk&Co ressorteert. Van daar gaat het eind oktober naar het Japanse Suzuka waar terzelfdertijd ook de Super Formula-finale op het programma staat.

De enige wijziging ten opzichte van het zonet afgesloten seizoen noteren we op het einde van het jaar. De Macanese Guia-omloop fungeert niet langer als scherprechter voor de finale. Het zal er op de verraderlijke stratenomloop dan ook op aan komen de bolides ietwat ongeschonden richting Maleisië op transport te zetten, want voor die grand finale zoekt de serie met het Sepang International Circuit nabij de hoofdstad Kuala Lumpur immers nieuwe horizonten op. Op een nog nader te bepalen datum worden er drie wedstrijden afgewerkt waarvan één bij kunstlicht zoals eerder gezien in het Qatarese Losail.
 

Kalender FIA World Touring Car Cup 2019

Rounds 1-3: WTCR Race of Morocco, Circuit Moulay El Hassan, Marrakech (5-7 april)
Rounds 4-6: WTCR Race of Hungary, Hungaroring (26-28 april)
Rounds 7-9: WTCR Race of Slovakia, Slovakia Ring (10-12 mei)
Rounds 10-12: WTCR Race of Netherlands, Zandvoort (17-19 mei)
Rounds 13-15: WTCR Race of Germany, Nürburgring Nordschleife (20-22 juni)
Rounds 16-18: WTCR Race of Portugal, Vila Real (5-7 juli)
Rounds 19-21: WTCR Race of China, Ningbo (13-15 september)
Rounds 22-24: WTCR Race of Japan, Suzuka (25-27 oktober)
Rounds 25-27: WTCR Race of Macau, Circuito da Guia (14-17 november)
Rounds 28-30: WTCR Race of Malaysia, Sepang (TBA) 
 
Foto's: Hans van OnsemSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op woensdag 5 december 2018.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons