van der Horst

Argentinië: Tom Coronel erft punt na diskwalificatie Dušan Borković

eba24ba95cc88e224b10a00ec6ea023cfbc5bf96.jpg
Nadat Tom Coronel afgelopen weekend bij de WTCC-meeting in Argentinië tweemaal net buiten de punten eindigde, kwam er naderhand mogelijk toch goed nieuws voor onze Noorderbuur. Dušan Borković werd namelijk om half acht 's avonds lokale tijd geschrapt uit de uitslag van de tweede heat en wel omdat zijn Chevrolet Cruze te laag bij de grond bleek te staan tijdens de technische controle na afloop van de race. Zijn achtste plaats werd hem bijgevolg ontnomen, waardoor zowel Bennani, Thompson als Coronel een plaatsje opschuiven.
Dusan Borkovic - RML Chevrolet Campos Racing
Dusan Borkovic - RML Chevrolet Campos Racing
Campos Racing, het team van de onfortuinlijke Serviër, besloot evenwel in beroep te gaan tegen de belissing, waardoor de feitelijke uitslag nog onder voorbehoud staat. Ook de lokale debutant Camilo Echevarría werd overigens met een straf bedeeld nadat de stewards hem schuldig hadden bevonden in een incident met John Filippi. De Argentijn en de Fransman wisselen daarom van plaats in de TC2T-klasse.

Foto: Tom Coronel press & Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Touring Car Championship op maandag 4 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Termas de Río Hondo.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons