van der Horst

Macau: Ma Qing Hua met Boutsen Ginion Racing

Ma Qing Hua keert terug naar Boutsen Ginion Racing voor de finale van het WTCR – FIA World Touring Car Cup - op het legendarische stratencircuit van Macau en dat op 17-18 November eerstkomende.
De 30-jarige inwoner van Shanghai zal net als Tom Coronel aan het stuur van een Honda Civic Type R TCR zitten, een wagen die we eerder deze herfst tijdens de Chinese meeting van Ningbo en Wuhan zagen.
Hij neemt de plaats van Tiago Monteiro over, de Portugees die recent zijn comeback maakte, na een 14 maanden durende herstelperiode als gevolg van een blessure. Hij verkiest echter niet in Macau te rijden, om tijdens de winterperiode volop aan zijn volledige comeback in 2019 te werken.

Ma was indrukwekkend in Ningbo en Wuhan, met een knappe zevende plaats op het laatste event als sterkste resultaat.
Hij was al aanwezig tijdens de Macau Guia Races afgelopen jaar en zette toen de snelste rondetijd tijdens de hoofdwedstrijd neer. Hij won ook tweemaal in het voormalige WTCC of FIA World Touring Car Championship,  was Formula 1-reserverijder en racete onder meer in GP2, Formula E en het World Rallycross.
 
Ma Qing Hua: "Ik ben erg gelukkig dat ik naar het WTCR terugkeer om met de Honda Civic Type R TCR te racen. Boutsen Ginion Racing is een erg sterk team en ik voelde me erg welkom tijdens de wedstrijden in China. Ik ken het team nu ook en dat zal ook maken dat ik in Macau sneller in het juiste ritme zal zitten en bovendien heb ik al ervaring op de omloop. We hebben samen al een top-10 laten optekenen en dus willen we de prestatiecurve van Ningbo en Wuhan verder laten stijgen.”
 
Olivia Boutsen, Team Manager: "We zijn erg blij dat Ma Qing Hua ons team weer vervoegt in Macau. Hij kende ons niet bij zijn aankomst in China, net zo min als de wagen en de circuits en toch verliep de samenwerking zeer snel, zeer goed. Die zevende plaats in Wuhan was geen toeval en hij had echt het ritme om in de top-10 te rijden. Wij zijn er voor het eerst bij in Macau, en het feit dat onze beide rijders het circuit dus kennen, zal erg nuttig zijn. We willen het seizoen op een zeer positieve noot eindigen.”

Persbericht Boutsen Ginion Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Touring Car Cup op vrijdag 9 november 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Macau.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons