van der Horst

Finale Zandvoort: Voorbeschouwing Porsche GT3 Cup Challenge Benelux

10d8d271aea72c8730530b3037de3f13fc990de4.jpg
De seizoenen vliegen voorbij en dat geldt zeker ook voor autosportseizoenen. We zijn ondertussen al aan de derde finale van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux aanbeland en naar alle waarschijnlijkheid gaan we voor een derde maal een verschillende kampioen kennen. Alleen dat volstaat al om aan te duiden hoe open en competitief de snelste merkencup van de Benelux is. Dit weekend is Circuit Park Zandvoort het theater voor de laatste race van het seizoen 2015, een seizoen dat zijn geheimen deels nog moet prijsgeven. Bovendien wordt opnieuw geracet in een weekend met internationale uitstraling, meer bepaald de finale van Blancpain Sprint Series 2015. Heel wat redenen dus om als autosport en Porsche-liefhebber naar Zandvoort af te zakken.
Sportieve eindstrijd
In de Pro-Class wordt het dit weekend nagelbijten. Peter Hoevenaars (103 punten) en Max Van Splunteren (99) zijn beide op een eerste titel in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux gebrand. De kaarten liggen op tafel en rekenen is voor beide heren uit den boze. Wie kampioen wil worden, zal moeten winnen aan de Nederlandse Noordzeekust. Wie kent er echter niet het spreekwoord van de twee vechtende honden? Opgepast, want ook regerend kampioen Xavier Maassen maakt nog een kleine kans op de titel. En de prijzen, dat weet ook iedere sportliefhebber, worden slechts aan de meet uitgedeeld. In ieder geval zal de spanning te snijden zijn en hoe dan ook, de kampioen wordt een meer dan verdiende winnaar van een zeer spannend seizoen.  

Ereplaatsen
Sinds de vorige wedstrijd, ook op de mooie en natuurlijke omloop in de Nederlandse duinen, weten we al dat Yannick Hoogaars zich een jaar lang de kampioen in de Am-Class mag noemen. Maar opgepast, dat betekent niet dat er tussen de snelste gentlemen drivers niet meer zal geracet worden. Nicolas Vandierendonck en Yves Noel moeten immers nog onderling uitmaken wie het zilver en wie het brons mee naar huis mag nemen. De drie snelste rijders uit de Am-Class hebben zonder meer ook enorm tot het succes van het seizoen 2015 bijgedragen en zij vormen mee de basis van de deze competitie met de Porsche 911 GT3 Cup. Het klopt dat Yannick Hoogaars een schitterend seizoen achter de rug heeft en dus een verdiende kampioen is, maar ook Nicolas Vandierendonck en Yves Noel lieten heel vaak mooie dingen zien. Denk maar aan wat Vandierendonck de vorige race in Zandvoort liet bewonderen, zonder ook maar de minste voorbereiding.

Horizon 2016
“In Zandvoort zal er niet alleen geracet worden”, blikt Series Manager Steven Stichelbout op het weekend vooruit. “Ook zullen we bekend maken wat onze plannen voor het seizoen 2016 zijn. Wie zijn mailbox in het oog houdt, zal zaterdag een persbericht mogen ontvangen, terwijl wij met de teams al op vrijdag gaan samenzitten om de horizon 2016 te verkennen. Een ding staat vast, de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux is er ook dan weer bij! Ik zou trouwens van de gelegenheid willen gebruik maken, om iedereen te bedanken die de afgelopen drie seizoenen samen met ons aan deze mooie competitie gewerkt heeft. Ook de teams wil ik zeker niet vergeten, want het seizoen 2015 was niet alleen sportief, maar ook technisch hoogstaand en dat is niet in het minst te danken aan het sterke werk van Thems Racing by DVB RACING, Belgium Racing, GT3.nl by Land Motorsport, Speedlover, Cars Tuning Leasing Motorsport en PG Motorsport. Voor iedereen dus nog een sterk einde van het seizoen gewenst en zoals altijd, is onze hospitality de placet to be tijdens het weekend!”

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op donderdag 8 oktober 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Finaleraces.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons