van der Horst

Fiësta R5 voor Michiel Becx & Eddy Smeets in Haspengouw

Na een eerste optreden in de Rallye van Mettet eind 2014 zullen Michiel Becx en Eddy Smeets ook het seizoen 2015 veel in België vertoeven. De Haspengouw Rally op 28 februari in en rond het Belgische Landen is de voorbode voor nog méér optredens in het Belgian Rally Championship (BRC 2015).
  • STX Motorhomes
Michiel Becx: In mijn debuutjaar 2014 met een Citroën DS3 kreeg ik samen met het hele team de smaak van de rallysport aardig te pakken. Dat was onder andere de reden dat we voor 2015 kozen voor een totaal nieuwe auto: de Ford Fiesta R5, nummer 88 uit de ateliers van M sport.

Na het geslaagde R5-debuut in Mettet eind november kiezen we voor 2015 ook een Belgisch ge-tint programma. Ik heb me ingeschreven voor het BRC maar heb helemaal geen titelambities. Daar zijn we letterlijk en figuurlijk nog wat groen voor. Aan referenties met gelijkwaardig materiaal zal ik in België geen gebrek hebben voor mijn ee¬rste leerjaar in de R5. Want zo beschouwen we de komende rally’s: leren rijden met - voor mij com¬pleet nieuw - vierwielaandrijving. In Mettet was duidelijk dat de R5 een potente rallybolide is en we zullen nog wat wedstrijdkilometers nodig heb¬ben voordat we alle mogelijkheden kunnen benut¬ten. Ook inzake nota’s maken, is er nog werk aan de winkel. Daarvoor reken ik op de ervaring van mijn navigator Eddy Smeets.

Eddy Smeets: Ik had eerst verwacht dat we groten-deels in Nederland actief zouden zijn dit seizoen. Qua ereplaatsen zouden onze kansen daar zeker hoger liggen maar Michiel en Edwin (de vorige navi die nu instaat voor het onderhoud en runnen van de Fiesta R5) kiezen niet de gemakkelijkste weg(en) voor 2015 ! Na heel wat jaren (hoofdzake¬lijk) in Nederland kijk ik er naar uit om terug meer actief te zijn in de Belgische rally’s met Becx TDS Racing !

Het duo Becx-Smeets zal het seizoen openen met de eerste drie manches van het BRC: Haspengouw, Spa en Tielt. Halfweg dit seizoen wil Michiel in zijn thuiswedstrijd - de ELE Rally - nagaan hoe hij het doet ten opzichte van de Nederlandse ral¬lytoppers. Op 18 februari zal het team de nieuwe website presenteren met daar onder ander een erg mooi bericht, namelijk de onthulling van de livery van de Ford Fiesta R5 !

TDS Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op vrijdag 6 februari 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Haspengouw.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons