van der Horst

Finale in Tsjechië: voorbeschouwing Hankook 12H EPILOG BRNO

12H Brno
12H Brno
Deze week, vrijdag 9 en zaterdag 10 oktober, is het Automotodrom Brno in Tsjechië de plaats van handeling voor de Hankook 12H EPILOG BRNO, de zesde en laatste wedstrijd voor de 24H SERIES powered by Hankook. De strijd om de algemene titels voor rijders en teams moet nog worden beslist, terwijl ook in diverse klassen de titels nog niet vergeven zijn. Dat belooft dus volop spanning in de race eenmaal de klok rond.
12H Brno
12H Brno
“Er is volop interesse voor de race. We hebben 51 auto’s aan de start en rijders en teams uit 25 landen van over de hele wereld. Het wordt onze eerste race in Brno en we kijken er erg naar uit”, zegt Natasha Mark van CREVENTIC, het Nederlandse bureau dat in samenwerking met het Dutch National Racing Team (DNRT) optreedt als promotor en organisator van de 24H SERIES powered by Hankook.

In het algemeen rijdersklassement staat de Zwitserse Chantal Kroll, die al zeker is van de Ladies’ Cup, voorafgaand aan de seizoensfinale in Brno bovenaan. Met klasse-overwinningen in Dubai en Paul Ricard en podiumplaatsen in Mugello, Zandvoort en Barcelona heeft ze nu een totaal van 121 punten, twee punten meer dan de Australier Peter Leemhuis. Vier rijders, de Duitser Bernd Küpper, de Zwitser Martin Kroll en de Britten James Kaye en Tom Onslow-Cole, staan nog eens twee punten daarachter. In het algemeen klassement voor teams staan het Duitse team Hofor-Kueperracing en het Britse team RAM Racing gedeeld aan de leiding, elk met 117 punten. Ook in diverse klassen moet de strijd om de rijders- en teamtitels in Brno nog worden beslist.

Het deelnemersveld voor Brno is sterk. Er zijn tien auto’s in de klasse A6, waaronder drie teams die eerder dit jaar al wedstrijden van de 24H SERIES powered by Hankook gewonnen hebben, alle met een Mercedes-Benz SLS AMG GT3: HP Racing uit Oostenrijk, de winnaar van de meest recente 24H BARCELONA, RAM Racing de winnaar van de Hankook 24H CIRCUIT PAUL RICARD en Hofor Racing, de winnaar van de Hankook 12H ZANDVOORT. Het Duitse team HB Racing Team Herberth, winnaar van de Hankook 12H ITALY-MUGELLO met een Porsche 997 GT3 R, is eveneens present. De lokale eer wordt hooggehouden door twee Tsjechische teams in de klasse A6, Scuderia Praha met de Ferrari 458 Italia GT3 en rijders Jiri Pisarik, Jaromir Jirik, Peter Kox en Matteo Malucelli, en Senkyr Motorsport met een BMW Z4 GT3, bestuurd door Lennart Marioneck, Markus Palttala, Robert Senkyr en Tomas Erdelyi.

12H Brno
12H Brno
In de 997-klasse, die volledig uit Porsches bestaat, komen zes auto’s van vijf teams aan de start. In de SPX-klasse start een Lamborghini Huracan. In SP2 zijn er diverse inschrijvingen, waaronder de silhouet-auto’s van MARC en GC Automobile, alsmede Tsjechische inbreng van RTR Projects met een KTM X-BOW SP2 met ondermeer de Tsjechische ex-Formule 1-rijder Thomas Enge, en RPD Racing met een Ferrari 458 Challenge. In de klasse SP3 rijden diverse auto’s volgens GT4-reglement, zoals de KTM X-BOW, Lotus Evora, BMW M3, Ginetta G50 en Aston Martin Vantage, plus de Saker GT TDI en een BMW M235i. In A5 rijden er verschillende BMW’s, inclusief inschrijvingen van de Tsjechische teams BP Autosport-HTRT en Duck Racing en de BMW M235i inschrijvingen Bears4Racing, Securtal Sorg Rennsport 2 en Bonk Motorsport. A3T is de klasse voor diverse SEAT Leon Cup Racers en een Supercopa-auto, plus twee Peugeot 208 GTi’s. De klasse A2 bestaat uit vier Renault Clio’s, waaronder een van het Tsjechische team Krenek Motorsport, en een Honda Civic Type R.  

De officiële activiteiten op het circuit beginnen op vrijdag 9 oktober met de vrije training van 14.00 tot 15.30 uur, gevolgd door de kwalificatie van 15.45 tot 17.15 uur en de avondtraining van 19.15 tot 20.15 uur. De race wordt op zaterdag 10 oktober verreden van 12.00 uur tot middernacht. Op vrijdag en zaterdag komen ook de deelnemers aan de Czech Drift Series in actie. Zoals gebruikelijk bij de 24H SERIES powered by Hankook treedt het Koreaanse premiummerk op als exclusieve bandenleverancier van het evenement. BRM is de officiële partner van de tijdwaarneming en stelt tevens de fraaie trofeeën voor de prijsuitreiking ter beschikking. Op elke auto in de race wordt een LED-display van SPAA05 aangebracht, waarop de positie van de betreffende auto in de wedstrijd wordt weergegeven. Showtrax en Stand21 hebben verkoop- en servicestands in het rennerskwartier.

Motors TV zendt bijna tien uur van de race live uit (11.30-13.00 en 16.20-0.30 uur). Gedurende de hele race zijn live-timing en een live-stream met commentaar van Radiolemans.com beschikbaar via www.24hseries.com. Ook is er gedurende de hele race een DVB-T-signaal beschikbaar. Er zijn regelmatige updates via Twitter (@24HSeries) en Facebook (24H Series). Nadere informatie over de Hankook 12H EPILOG BRNO en de 24H SERIES powered by Hankook is te vinden via: www.24hseries.com.

24H Series by CreventicDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op maandag 5 oktober 2015.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons