van der Horst

Finale Races: Deldiche Racing aan het feest

Tom Boonen - Deldiche Racing Norma M20 FC
Tom Boonen - Deldiche Racing Norma M20 FC
Deldiche Racing heeft het Supercar Challenge seizoen op prachtige wijze afgesloten. Sam Dejonghe en Luc de Cock wonnen de laatste race van het seizoen, terwijl Tom Boonen als derde finishte en daarnaast de titel in de CN-klasse pakte. Chris Voet en Bart van den Broeck (Traxx Racing Team Peugeot RCZ Cup) wonnen in de Sport divisie.
  • St. Paul
Dejonghe/de Cock - Deldiche Racing Norma M20 FC
Dejonghe/de Cock - Deldiche Racing Norma M20 FC
Max Aschoff (Ginetta G58) mocht opnieuw van op de pole vertrekken maar het was Sam Dejonghe die bij de start de leiding nam. De pitstops veranderden niets aangezien alle proto’s dezelfde succes seconden moeten uitzitten. Luc de Cock, die overnam van Dejonghe, reed op kop voor Aschoff en Boonen en de posities zouden niet meer wijzigen. Nicky Catsburg/Bart Arendsen (BMW M6 GT3) kwamen als vierde over de streep en wonnen de GT divisie. Alain Berg (BS Racing Norma M20 FC) sloot de top vijf af.

Traxx Racing Team - Peugeot RCZ Cup
Traxx Racing Team - Peugeot RCZ Cup
Oscar Gräper won met zijn Seat Cupra TCR de Super Sport divisie. Bart van den Broeck kende een bewogen start van de race met een spin na een contact met een tegenstander maar de Peugeot RCZ Cup rijder vocht zich terug naar voren. De Zilhouettes die gisteren de eerste drie posities in de Sport divisie claimden kregen extra successeconden bijgeteld bij de pitstop zodat nadat alle stops afgewerkt waren Chris Voet op kop lag en de klassezege niet meer uit handen zou geven.

Foto's: Supercar Challenge
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op zondag 31 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Finale Races.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons