Finale Races: GT’s palmen podium in - Tom Boonen vierde

Tom Boonen - Deldiche Racing Norma M20 FC
In een verregende eerste race voor de Supercar Challenge te Assen, die tevens achter de safety car werd beëindigd, werd het ganse podium in beslag genomen door wagens uit de GT divisie. Max Tubben (BMW Z4 GT3) won voor Bob Herber (Lamborghini Super Trofeo) en het duo Nicky Catsburg/Bart Arendsen (BMW M6 GT3). Tom Boonen (Deldiche Racing Norma M20 FC) kwam als vierde over de finish voor de tweede wagen van het team bestuurd door Thomas Piessens.
Start race 1 Supercar Challenge @ Assen
Na zonneschijn komt regen, dat was het motto in Assen, na een zonnige vrijdag regende het zaterdag voor de eertse race van de Supercar Challenge. Max Aschoff vertrok met zijn Ginetta van op de pole en wist na de rollende start de leiding te behouden voor Catsburg, Piessens en Boonen. Al vroeg in de race moest de safety car de baan op voor de gestrande wagen van Van de Maat. Na de herstart ging Piessens even van de baan en verloor enkele plaatsen. Net voor het pit window open ging wist Boonen de BMW van Catsburg naar de derde plaats te verwijzen.

Podium CN divisie Race 1 Assen
Maar wanneer alle pitstops afgewerkt waren, inclusief de nodige succes seconden erbij, hadden we drie GT’s op kop met Tubben voor Herber en Arendsen. Boonen lag vierde voor Aschoff die was teruggevallen en bovendien bij het verlaten van de pits over de witte lijn ging en daarvoor 30 seconden straftijd kreeg. De Duitser zou later dan ook nog spinnen en stil vallen op de piste, waarop de organisatie besliste om de race te neutraliseren en de wedstrijd werd afgevlagd achter de safety car. Na de drie GT's eindigde Boonen als vierde voor Piessens en Alain Berg (BS Racing Norma) die derde werd in de CN klasse. In de Sport divisie vermochten Chris Voet en Bart van den Broeck in hun Traxx Racing Peugeot RCZ Cup niets tegen de Zilhouettes en zij moesten zich tevreden stellen met de vierde plaats. Oscar Gräper won met zijn Seat Cupra TCR de Super Sport divisie.

Foto's: Super Car Challenge

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op zaterdag 30 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Finale Races.