van der Horst

Finale Races: Nieuwe zege voor Sam Dejonghe

Sam Dejonghe - BMW BeLux
Sam Dejonghe - BMW BeLux
De derde race, de endurance wedstrijd, voor de BMW M2 CS Racing Cup Benelux op het circuit van Assen werd gewonnen door Sam Dejonghe (BMW BeLux), zijn derde zege al dit weekend. De titels in de Am en de Pro klasse waren echter zaterdag al beslist en die gingen respectievelijk naar Peter Guelinckx en Stienes Longin (PK Carsport). Opnieuw reed de BMW M2 CS Racing Cup Benelux samen met de VRM BMW M2 Cup. De algemene zege ging naar Willem Meijer (Xwift Racing Events) voor Colin Caresani (Bas Koeten Racing) en Sam Dejonghe.
  • Dreamdrive
Start race 2 Assen.
Start race 2 Assen.
Willem Meijer reed trouwens de race alleen gezien Jamie Vandenbalck de zaterdagrace voor zijn rekening had genomen. Caresani nam bij de start de leiding van de wedstrijd maar in ronde vier ging Meijer hem voorbij, Lorenzo Van Riet volgde op de derde positie. Een safety car periode bracht geen verandering maar daarna viel Van Riet terug en rukte Dejonghe op naar de derde positie. Na de pitstops waren de posities vooraan omgedraaid met Caresani voor Meijer. Maar die laatste was duidelijk sneller en wist al snel de koppositie weer over te pakken en reed alzo naar winst. Op de plaatsen vier en vijf eindigden respectievelijk Van Riet/Zumbrink en Van der Aa/Bogaerts.

Sam Dejonghe moest in het begin van de wedstrijd in de strijd om de zege in de BMW M2 CS Racing Cup Benelux nog Fred Caprasse (BMW Bilia) dulden maar Dejonghe wist al snel de eerste positie over te nemen na een gespierd manoeuvre waarbij beide wagens elkaar zelfs raakten. Daarna werd Dejonghe niet meer bedreigd voor de Benelux zege terwijl Caprasse de zwarte vlag kreeg na het herhaaldelijk overschrijden van de track limits en het niet uitvoeren van de daaraan gelinkte drive through. Giovanni Scamardi (JJ Motorsport) legde beslag op de tweede plaats voor Peter Guelinckx en Stienes Longin. Joeri Janssens en Steven Brams (Belgium Racing) eindigden net naast het podium, maar Brams kon zich troosten met de titel in de Pro-Am klasse.

Foto: VRM BMW M2 Cup
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in BMW M2 CS Racing Cup Benelux op zondag 31 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Finale Races.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons