van der Horst

Finale Races: Peter Guelinckx en Stienes Longin eerste BMW M2 CS Racing Cup Benelux-kampioenen

Kampioenen Peter Guelinckx (Am) en Stienes Longin (Pro)
Kampioenen Peter Guelinckx (Am) en Stienes Longin (Pro)
Dit weekend werd in het kader van de Hankook Finaleraces in Assen het eerste seizoen van de BMW M2 CS Racing Cup Benelux afgesloten. Na een felle strijd die pas tijdens deze laatste meeting werd beslist konden Peter Guelinckx (in de Am-categorie) en Stienes Longin (Pro) zich tot de allereerste kampioenen van de snelle monomerkencup kronen!
  • Hamofa Performance
Het zijn herfstige dagen, en dat was tijdens de laatste meeting van de BMW M2 CS Racing Cup Benelux duidelijk te merken. De laatste races van het seizoen werden samen met de Nederlandse BMW M2 Cup verreden en kenden een op zijn zachtst gesteld bewogen verloop. De start van de eerste race, gegeven op een doornat circuit, was daar één van de voorbeelden van.

“We hadden niet deelgenomen aan de testdag op donderdag en daar betaalden we wel een prijs voor”, doet Stienes Longin het relaas. “We vonden niet zo makkelijk de juiste set-up, waardoor ik pas als elfde (en derde in de Benelux Cup, red.) aan de eerste race kon beginnen.”

PK Carsport - BMW M2 CS Racing
PK Carsport - BMW M2 CS Racing
Maar Longin nam een kanonstart en kwam zowaar als eerste uit de eerste bocht! “In de remzone lag ik al vijfde en toen ging de top-4 in de fout”, grijnst Longin nog na. Giovanni Scamardi – Longins laatste tegenstander in de titelstrijd – probeerde de Leuvenaar door het geharrewar te volgen, maar werd van de baan getikt. “Ik vond het heel jammer voor Giovanni, maar niet erg dat de geluksfee een keer aan onze zijde stond”, stelt Longin. Door de punten die hij in die eerste race scoorde was Longin meteen ook zeker van de titel in de Pro-categorie.

“En daar ga ik op feesten!”, klonk het supertevreden. “Het is altijd bijzonder als je een titel kan veroveren, en zeker als je de eerste kampioen van een nieuw kampioenschap kan worden”

Peter Guelinckx moest nog tot de laatste race van het seizoen wachten om zekerheid te verwerven over de titel in de Am-categorie, na een heel seizoen lang de tussenstand te hebben aangevoerd. Dat die titel er kwam met een nieuwe podiumplaats – Guelinckx en Longin tikten in de Long Race als derde aan – zorgde voor extra blijdschap.

PK Carsport - BMW M2 CS Racing
PK Carsport - BMW M2 CS Racing
“Ik ben vooral tevreden met de progressie die ik de afgelopen twaalf maanden heb geboekt”, stelt Guelinckx, die bijna dag op dag een jaar geleden voor het eerst een wedstrijd reed. “En dat heb ik vooral te danken aan Bert, Stienes en Anthony, die mij dit jaar uitstekend hebben gecoacht. Ik heb nu veel meer vertrouwen aan het stuur, weet hoe ik uit de problemen kan blijven, en dat komt de resultaten uiteraard ten goede. Ik heb dit jaar een twee dozijn races gereden en ben heel blij dat ik mijn eerste volledige seizoen in de autosport met deze titel kan afsluiten.”

Racemail Press
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in BMW M2 CS Racing Cup Benelux op zondag 31 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Finale Races.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons