Finale Races: Sam Dejonghe winnaar – Stienes Longin kampioen

Sam Dejonghe - BMW BeLux
De eerste gecombineerde race van de VRM BMW M2 Cup en BMW M2 CS Racing Cup Benelux werd gewonnen door Colin Caresani (Bas Koeten Racing) die met die zege de leiding neemt in de tussenstand van de VRM BMW M2 Cup nadat de voormalige leider Jamie Vandenbalck pas al zevende finishte. Tweede algemeen en winnaar in de BMW M2 CS Racing Cup Benelux werd Sam Dejonghe (BMW BeLux) maar de titel gaat op één race voor het einde naar Stienes Longin die samen met Peter Guelinckx tweede werd in het Benelux klassement.
Jamie Vandenbalck/Willem Meijer - Xwift Racing Events
De race duurde zestig minuten maar voor de BMW M2 CS Racing Cup Benelux telde die als twee sprintraces waarbij de uitslag van race 1 werd opgemaakt na 30 minuten racen. Ook nu regende het bij de start van de race en in de eerste bocht heerste al chaos waarop Stienes Longin (PK Carsport) als leider doorkwam na één ronde, maar om een aanrijding te ontwijken had Longin wel de bocht afgesneden waarvoor hij later bestraft zou worden. Caresani nam de leiding over voor Dejonghe terwijl Longin steeds verder terugzakte en ook Vandenbalck terugviel na een aanrijding. Na dertig minuten kwam Dejonghe als eerste door bij de Racing Cup Benelux en won zo race 1 voor Longin en Brams.

Peter Guelinckx/Stienes Longin - PK Carsport
De pitstops brachten vooraan geen veranderingen mee, integendeel Caresani had zijn voorsprong op Dejonghe nog verder uitgebouwd. Deze laatste moest alles uit de kast halen om Bogaerts achter zich te houden waarvan Rappange en Van Riet van profiteren om aansluiting te vinden bij het tweetal. Dejonghe wist echter zijn tweede plaats te behouden. Peter Guelinckx en Stienes Longin eindigden na een straftijd van 20 seconden als negende algemeen, maar vooral als tweede in het BMW M2 CS Racing Cup Benelux klassement voor race 2, wat voor Longin voldoende was om de titel te pakken. Joeri Janssens en Steven Brams (Belgium Racing) vervolledigden het Benelux podium.

Foto's: VRM BMW M2 Cup

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in BMW M2 CS Racing Cup Benelux op zaterdag 30 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Finale Races.