van der Horst

Finale Races Zandvoort: Titels in alle klassen onbeslist, Koen Wauters vervoegt de Clio Cup Benelux

Clio Cup Benelux
Clio Cup Benelux
Het begon allemaal in Zandvoort tijdens het paasweekend: de gloednieuwe Clio Cup Benelux 2014. Ondertussen zijn we na 6 schitterende raceweekends aanbeland bij de finale, opnieuw op Circuit Park Zandvoort en het belooft een zeer spannende finale te worden. Geen enkele titel is al uitgedeeld en wie kampioen wil worden, zal aan de Noordzee geen seconde mogen aarzelen.
En de deelnemers van de meest succesvolle merkencup van de Benelux krijgen een bekende naam uit België over de vloer of moeten we zeggen het asfalt: Koen Wauters die met DVB RACING zijn debuut in de Cup zal maken.

Jan Muys - Sebastiaan Bleekemolen - Niels Langeveld
Jan Muys - Sebastiaan Bleekemolen - Niels Langeveld
De Clio Cup Benelux is een merkencup in de goede traditie van Renault: een voortrekker met meer dan 200 pk, een homogeen startveld en schitterende races. Ook de nieuwste competitie van de Lage Landen is daar geen uitzondering op. Sinds de start in Zandvoort in april zagen we steeds 23,24 of 25 wagens aan de start van de races in Assen, Spa, Zolder en op de Nürburgring en dat met diverse winnaars. Max Braams, Niels Langeveld, Sebastiaan Bleekemolen en Melvin De Groot verdeelden de zeges onder elkaar, maar ook de jonge Belg Régis Gosselin, Jan Muys, Marcel Dekker en Robert Van den Berg stonden al mee op het podium.

Na de laatste races in Spa, begin oktober, waar Langeveld en De Groot heersten in de regen, komen nog drie rijders voor de titel in aanmerking: amper 8 punten scheiden Sebastiaan Bleekemolen (178) en Niels Langeveld (170), maar Langeveld telt wel één zege meer tot dusver. Melvin De Groot (137) volgt op 41 punten, met nog 44 te verdelen, maar sport is sport en de prijzen worden pas aan de meet verdeeld. De Groot zal overigens ook rekening moeten houden met de mannen achter hem, in volgorde Marcel Dekker (132), Regis Gosselin (111) en Max Braams (99) in de strijd om de bronzen medaille op het eindpodium van de Clio Cup Benelux 2014.

Nieuwe namen

Met Koen Wauters en DVB RACING krijgt de Clio Cup Benelux nieuwe gasten uit België. “Koen kijkt al een heel seizoen naar de nieuwe merkencup van Renault en we zijn blij dat we aan de start verschijnen van de laatste wedstrijd”, aldus teammanager Frank Thuriaux. “De Cup is goed georganiseerd, de wedstrijden zijn knap om volgen en er is een professioneel platform om met het team te werken. We zijn dan ook heel blij dat we er in Zandvoort kunnen bij zijn.”

Clio 3 Challenge

Clio Cup Benelux
Clio Cup Benelux
Misschien nog spannender gaat het er in de Clio 3 Challenge aan toe, de klasse voorbehouden aan het vorige model van de raceauto van Renault. Wilbert Van den Burg (186), Benjamin Van den Berg (173), Peter Schreurs (172) en Marcel Van de Maat (145) maken nog met zijn vieren kans op de titel en ook daar mogen we ons aan mooie gevechten verwachtten. Overigens bevestigde de organisatie van de Clio Cup Benelux al dat de Clio3 ook in 2015 mee het spektakel zal verzorgen.
Clio Junior Cup

Last but not least voert Marcel Dekker de Clio Junior Cup aan, met enkel de Belgische winnaar van het Renault stuurwiel, Régis Gosselin, nog als bedreiging.
De Clio Cup Benelux racet tweemaal 30 minuten op zondag.

Clio Cup Benelux pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Clio Cup Benelux op woensdag 15 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Finaleraces.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons