van der Horst

Finaleraces: Nabeschouwing Getspeed

Het Belcar Endurance Championship was dit weekend te gast op het wereldberoemde TT Circuit van Assen voor de finale van het nationale uithoudingskampioenschap. De omloop in het Noorden van Nederland staat bekend bij liefhebbers van snelle motoren en is het jaarlijkse bedevaartsoord van iedereen die van MotoGP houdt. Maar nu was het dus de plaats van afspraak de finales van het nationale uithoudingskampioenschap. Michael Cool vond meteen zijn draai op die omloop en scoorde een hattrick, want de Oost-Vlaming pakte in de VEIDEC Mercedes AMG-GT4 de polepositie, won de wedstrijd en werd dus ook kampioen in de Belcar 4-klasse. Cool bekroont zo een eerste seizoen in de autosport met een titel en dat smaakt naar meer. Zijn teamgenoten Wim Spinoy en Kenneth Heyer kenden pech en een crash tijdens de wedstrijd maakte een einde aan hun ambities op de zege en de titel. Het duo sluit het kampioenschap op de tweede plaats af.
  • VR Racing
Michaël Cool was uiteraard zeer gelukkig na de finish van de 125-minuten durende race die hij in zijn eentje afwerkte:

“Wat een eerste seizoen in de autosport”, doet de voormalige topkarter uit de Denderstreek het verhaal. “Ik kende geen enkel circuit, ik had geen ervaring en heb me snel erg goed gevoeld in de wagen en het ging beter en beter naarmate het seizoen vorderde. Uiteraard was de zege in de 24 Uur van Zolder een eerste hoogtepunt van het seizoen en toen werd ook, eerder onverwacht, de titel nog mogelijk. Die titel is nu binnen en ik ben dan ook bijzonder gelukkig. Ik wil verdergaan in de autosport, maar welke richting dat uitgaat, dat zien we wel tijdens het tussenseizoen. Ik wil nu even genieten van de zege en de titel en toch ook van de vijfde plaats algemeen in het kampioenschap, tussen de prototypes en andere Lamborghini. Ik had dit niet verwacht bij aanvang van het seizoen en ben best wel trots op wat ik gepresteerd heb.” 

Voor Kenneth Heyer en Wim Spinoy werd het een einde van het seizoen in mineur. “Ik maakte een inschattingsfout en raakte in een behoorlijk stevige crash betrokken”, vertelt Kenneth Heyer na afloop van de race, “waardoor we uitgeschakeld werden. Ik ben erg ontgoocheld, zeker ook voor mijn teamgenoot, maar ook voor het team. Dit hoort uiteraard bij het racen, zullen mensen zeggen, maar ik had het toch allemaal liever anders zien aflopen.”

Persbericht GetspeedSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op maandag 21 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Finaleraces.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons