van der Horst

Finaleraces: De Australisch-Nederlandse race van Bert Longin

Bert & Stienes Longin - Fordstore Feyaerts
Bert & Stienes Longin - Fordstore Feyaerts
Zoals algemeen geweten deelde Bert Longin deze week in het succes van het Belgische Solar Team dat met de BluePoint-zonnewagen de overwinning behaalde in de Australische World Solar Challenge. Er wacht Longin meteen na zijn terugkeer van bij onze tegenvoeters een andere opdracht en dat is het behalen van de titel in de Ford Fiesta Sprint Cup. Tijdens de eerste vrije trainingen, vandaag, zat evenwel niet Bert maar zoon Stienes Longin achter het stuur van de blauwe #24 FordStore Feyaerts! Bert vertoeft op dit ogenblik nog ergens in de lucht en de vlucht vanuit Singapore, waar hij een tussenstop had, is voorzien met aankomst morgen zaterdag klokke 7u15 in Schiphol! Wetende dat de kwalificaties starten om 11u40 en hij ook nog bij de koersdirectie moet passeren voor een privé-briefing, worden het nog spannende ogenblikken voor de troepen van FordStore Feyaerts!
Bert Longin
Bert Longin
“We gaan ervan uit dat hij tijdig vanuit Schiphol in Assen geraakt – een kleine twee uur rijden en wij hebben hiervoor een chauffeur voorzien – maar je weet nooit wat er kan verkeerd kan gaan en dus nam ik alvast deel aan de briefing en werk ik tijdens de vrije sessies aan de afstelling van de auto voor een regenrace,” verduidelijkt zoon Stienes het plan. “De Fiesta zal vertrekkensklaar staan zodat hij meteen kan beginnen aan de eerste ronde van de kwalificaties. En, ja, ingeval van nood, klaar ik de klus. Met enkel als opdracht het verdedigen van onze kansen in het Ford Dealer Team Championship…”
 
Ook bij Herremans/Van den Bossche en De Saeger/Vanspringel kijken ze uit naar de komst van ‘Australiër” Longin. Zonder Bert wordt de titel immers gespeeld tussen deze twee partijen. Tenzij Bert de toelating krijgt om, zonder kwalificatietijden, achterin het veld aan Race 1 te beginnen…
 
Good morning Australia!

Ford Fiesta Sprint CupSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op vrijdag 18 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Finaleraces.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons