Finaleraces: Deldiche Racing sluit seizoen af met dubbele podiumplaats

CN klasse podium race 2 Assen
De laatste race van het jaar van de GT&Prototype Challenge werd gewonnen door Max Aschoff in de Ginetta G58. De Norma’s van Deldiche Racing vervolledigden het podium met de tweede plaats voor het duo Luc De Cock/ Tim Joosen terwijl Tom Boonen en Sam Dejonghe als derde eindigden.
Deldiche Racing - Norma M20 FC
De beide Deldiche Racing Norma’s startten de tweede race voor de GT&Prototype Challenge opnieuw van op de eerste startrij, maar ditmaal viel er niets te beginnen tegen de Ginetta LMP3 van Max Aschoff. De Duitser nam van bij de start de kop en vergrote gestaag zijn voorsprong op de twee Norma’s. Het duo De Cock/Joosen kam als tweede over de lijn. Na de crash van Boonen in de Belcarrace verscheen hij samen met ploeggenoot Sam Dejonghe toch nog aan de start van de GT&Prototype Challenge race en dit dankzij de hulp van Krafft Racing. Boonen en Dejonghe sloten de race af op de laagste podiumtrede. De beide Norma’s pakten welde posities één en twee in de CN klasse terwijl Boonen al zeker was van de klassetitel na de zege in race 1.

Bij de GT’s was Max Weering (Johan Kraan Motorsport Lamborghini Super Trofeo) duidelijk de snelste, de Nederlander eindigde vijfde algemeen en eerste in de klasse. Jos Jansen finishte als tweede bij de GT’s, een positie die lang in handen was van John de Wilde (Speedlover Porsche 991 GT3 Cup) maar die hij kwwijt raakte door toedoen van een lekke band.

Foto's: Supercar Challenge

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op zondag 20 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Finaleraces.