van der Horst

Finaleraces: Dubbel voor Deldiche Racing

Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
Er stond geen maat op de beide Norma M20 FC van Deldiche Racing tijdens de eerste race van de GT & Prototype Challenge te Assen. De zege ging naar de Norma #805 van Tom Boonen en Sam Dejonghe die de #804 van ploeggenoten Tim Joosen en Luc De Cock vooraf gingen. In de GT klasse was de zege voor Max Weering (Johan Kraan Motorsport Lamborghini Super Trofeo), maar met een derde plaats verzekerde John de Wilde (Speedlover Porsche 991 GT3 Cup) zich van de titel in de GT klasse.
Tom Boonen - Deldiche Racing Norma M20 FC
Tom Boonen - Deldiche Racing Norma M20 FC
Max Aschoff (Ginetta G58) nam de leiding bij de start maar al snel moet hij de twee Norma’s voor laten gaan. Tim Joosen en Sam Dejonghe gaan met elkaar in duel voor de koppositie tot deze laatste er in slaagde weg te rijden van zijn teamgenoot. De verplichte pitstop bracht geen verandering, nog steeds voerde de Norma #805 het veld aan voor de tweede wagen van het team. Max Aschoff (Ginetta G58) die in het begin van de race was teruggevallen tot achteraan het veld was ondertussen begonnen aan een opmars die hem uiteindelijk nog de derde plaats opleverde, maar de twee Norma’s kon hij niet meer bijhalen. De zege werd definitief beslist toen De Cock een drive through kreeg voor een te korte pitstop, maar de tweede positie wist hij te behouden. Met die zege is Tom Boonen nu al zeker van de titel in de CN klasse, hij telt nu 83 punten, twee meer dan Neil Primrose, maar deze laatste is niet aanwezig in Assen De Cock volgt als derde op meer dan 30 punten.

Podium in de GT klasse
Podium in de GT klasse
In de GT klasse ging de strijd om de koppositie aanvankelijk tussen de Porsche van Jos Jansen en de BMW M4  van Ward Sluys/Sandra van der Sloot, maar al snel kwam de Johan Kraan Motorsport Lamborghini Super Trofeo van Max Weering, die van uit de pits was vertrokken, opzetten en net voor het einde van de wedstrijd wist de Nederlander nog de leiding over te nemen. Jansen viel nog terug na een aanrijding en uiteindelijk werd Huub van Eijndhoven (Porsche 991 GT3 Cup) tweede voor de Wilde en Sluys/van der Sloot.

Foto's: Supercar Challenge
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op zaterdag 19 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Finaleraces.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons