van der Horst

Finaleraces: Traxx Racing Team kampioen in Sport 1 divisie

Chris Voet & Bart van den Broeck
Chris Voet & Bart van den Broeck
De tweede race van de Supercar Challenge op het circuit van Assen werd gedomineerd door de Febo Racing Team SEAT León Cupra TCR van Dennis de Borst en Stan van Oord, zei lagen van start tot finish aan de leiding en pakten naast de zege ook de titel in de Supersport 1 divisie. Chris Voet en Bart van den Broeck (Traxx Racing Team Peugeot RCZ) eindigden als tweede in de Sport divisie en aangezien hun rivaal voor de titel Rob Nieman na een bestraffing achter hen eindigde gaat de bekroning in de Sport divisie naar onze landgenoten.
FEBO Racing Team - SEAT León Cupra TCR
FEBO Racing Team - SEAT León Cupra TCR
Dennis de Borst (Febo Racing Team SEAT León Cupra TCR) nam bij de start de leiding en zag gedurende de race zijn achtervolgers in het zand bijten en zo kon hij samen met Stan van Oord naar een verdiende overwinning rijden die synoniem stond voor de titel. Jonas de Kimpe en Priscilla Speelman reden hun DK-Racing powered by FMA VW Golf TCR naar de tweede plaats. René Steenmetz (Ferry Monster Autosport SEAT León Cupra TCR) reed zich met de Ferry Monster Autosport SEAT León Cupra TCR nog richting het podium maar dit was onvoldoende om de Borst en van Oord van de titel te houden. Patrick de Vreede en Rogier de Leeuw (Brightfiber BMW) wonnen de Supersport 2 divisie en pakken ook de klassetitel. In de Sport divisie ging de zege naar de Clio van Joey van Splunteren voor de Traxx Racing Team Peugeot RCZ van onze landgenoten van den Broeck/Voet, die wel als divisiekampioen huiswaarts mochten keren.

Foto's: Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op maandag 22 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Finaleraces.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons