van der Horst

Finaleraces: Verslag race 2 GT & Prototype Challenge

Daniel & Henk de Jong - Mercedes AMG GT3
Daniel & Henk de Jong - Mercedes AMG GT3
Zondagmiddag 13.00 uur, de zon schijnt als de auto’s de baan oprijden om hun plek in te nemen op de startgrid voor de laatste race van het seizoen. Op de eerste startrij zien we opnieuw de Norma M20FC van het Deldiche Racing team staan met vandaag Tim Joosen die de start voor zijn rekening neemt. Naast hem staat opnieuw de Radical SR8 van Bob Herber. Op de tweede rij staat Henk Thuis in zijn Pumax RT en daarnaast staat de kleine maar snelle Praga R1T met Engelsman Tim Gray. Daarachter staat de Mosler MT900R van Berry van Elk en de Praga van Fiona James, welke voor de Mercedes van Daniel de Jong hebben gekwalificeerd. Daniel Schildgen is na de opstelronde direct naar binnen gereden en zal uit de pitstraat vertrekken.
Tim Joosen komt niet helemaal goed weg bij de start en hij verliest zijn eerste startplek aan Bob Herber. Tim Gray sluit daarachter aan op de tweede positie, vlak voor Henk Thuis in de grote grijs/rode bolide. Tim Joosen sluit daarachter aan op de vierde positie voor de Mercedes van Daniel de Jong. Een paar bochten verder gaat het nog verder mis voor de Norma rijders, als hij van de baan raakt en door de modder moet. Hij kan wel zelfstandig zijn weg vervolgen, maar moet helemaal achteraan sluiten.

De tweede ronde viel Tim Gray van de tweede positie terug naar de zesde positie, dus hij heeft ergens een probleem gekend op de baan. Nog meer veranderd is dat Berry van Elk nu de tweede positie in heeft genomen, voor Daniel de Jong in de Mercedes en Henk Thuis. David Hauser vindt tevens aansluiting bij deze roep SuperGT rijders.

Daniel Schildgen in de Radical SR8 rukt ook op naar voren en heeft inmiddels de twee Praga’s van Dick van Elk en Fiona James ingehaald. Gisteren finishte hij nog als vierde overal, dus we verwachten van hem nog wel een inhaalactie op zijn voorligger, nu Tim Gray.

Daniel de Jong is dan voorbij gegaan aan Berry van Elk en een ronde later heeft de Radical SR8 van Herber een momentje gehad waardoor Daniel de Jong de eerste positie heeft overgenomen. Ook Berry van Elk is Bob Herber voorbij gegaan, maar de Radical rijder kan wel direct weer aanhaken. Ook Henk Thuis en David Hauser melden zich achter Bob Herber. Een mooie strijd om te volgen aan de kop van het veld.

David & Gary Hauser - Ligier JS P3
David & Gary Hauser - Ligier JS P3
Een ronde later zien we dan ook weer een positie wisseling. David Hauser neemt de vierde positie over, waar Bob Herber dus terugvalt naar de vijfde positie. Een ronde of vier later zien we dat David Hauser niet alleen Henk Thuis heeft ingehaald, maar aan het einde van het rechte stuk gaat hij ook de Mosler voorbij voor de tweede positie. Daniel de Jong stuurt de Mercedes nog altijd over de baan op de eerste positie.

Berry kent dan een foutje en spint de baan af en komt vast te staan in het gras. Hij verliest daarmee zijn derde positie aan Henk Thuis.

Wanneer het pit window open gaat is het nog altijd Daniel de Jong die de leiding in handen heeft. David Hauser, welke achteraan gestart is, rijdt daarachter op de tweede positie voor Henk Thuis, Bob Herber en Tim Gray. Daniel Schildgen is de eerste die dan vanaf de zesde positie naar binnen gaat voor de verplichte pitstop.

Na de pitstops zien we alle tien de deelnemers nog altijd rijden. Berry van Elk heeft zijn Mosler opnieuw weten te starten in de pitstraat en kon weer verder en ook de Norma van Luc de Cock rijdt zijn ronden, al is het een verloren race voor hen door de eerste problemen aan het begin van de race.

Bob Herber - Radical SR8
Bob Herber - Radical SR8
Verder is er niets veranderd na de pitstops. De Mercedes met nu Henk de Jong achter het stuur rijdt nog altijd vooraan. Gary Hauser in de LMP3 bolide rijdt daarachter op de tweede positie ongeveer dezelfde rondetijden dus een aanval op de eerste positie zal er niet snel zijn. Bob Herber heeft de derde positie nog altijd stevig in handen voor Henk Thuis en Alain Berg, die nu in de Praga R1T rijdt en op de bumper hangt van de Pumax RT.

Alain Berg bereidt een aanval voor op Henk Thuis en op het rechte stuk rijden de twee bolides naast elkaar. De kleine Praga zit aan de binnenkant en de grote Pumax RT aan de buitenkant. Henk Thuis rijdt net op de witte lijn als hij aanremt voor de bocht waardoor hij directer de bocht induikt waar Alain Berg zit en een contact onvermijdelijk is. De Praga spint en kan niet meer verder en ook de Pumax RT moet twee bochten verder ook zijn strijd staken.

Gary Hauser is nog wel de Mercedes van Henk de Jong genaderd aan het einde van de race, maar hij komt nog enkele ronden te kort. Daniel en Henk de Jong winnen dan ook de tweede race van de GT & Prototype Challenge op TT Circuit Assen. David en Gary Hauser pakken een nette tweede plek en Bob Herber pakt de derde plek met zijn Radical SR8. Daniel Schildgen pakt opnieuw de vierde positie algemeen, voor Fiona James die met haar Praga R1 als vijfde over de finish komt in deze laatste race van het seizoen.

Supercar Challenge powered by Hankook
   • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons