van der Horst

Finales Races: Belgen oogsten twee titels en heel wat ereplaatsen

Lamster/Neyens - Porsche 997 GT3 Cup
Lamster/Neyens - Porsche 997 GT3 Cup
It ain’t over till it’s over… Dat is echt wat we kunnen zeggen van dit voorbije weekend in Assen, waar de laatste races van de Supercar Challenge powered by Dunlop 2013 op het programma stonden. Na de titel van Ward Sluys en Steve Vanbellingen in de Divisie GT op zaterdag, wonnen Marc Neyens en Patrick Lamster ook nog eens de Divisie GTB na een onwaarschijnlijke ontknoping. Zo behalen de Belgen, die in drie van de vijf Divisies uitkwamen, twee titels en één titel van vicekampioen met Luc de Cock. De Supercar Challenge powered by Dunlop is nu echt wel dé competitie bij uitstek in de Benelux!

Onmogelijk gaat ook voor Lamster-Neyens

Voor het weekend leken de kaarten in de Divisie GTB redelijk duidelijk verdeeld: Patrick Lamster en Marc Neyens beschikken niet over dezelfde krachtige Porsche 911 als hun Nederlandse tegenstanders René Wijnen en Charlie Frijns. "Bijna 100 paarden minder is veel, maar de races moeten gereden worden", klonk het filosofisch bij de Limburgers.

Bij de start van de beslissende race ging het fout voor de Nederlanders, die in een race-incident betrokken raakten. "Ik word liever kampioen op een andere manier, maar de titel is van ons", vertelde een zeer sportieve Marc Neyens. "Wat we hier doen is geweldig, we beginnen aan het seizoen, op omlopen die we deels niet kenden. Ik zag dit als een leerjaar, maar het is veel meer geworden", pikt Patrick Lamster in. "Ik ben trots op alle jongens van het Euroseal EMG raceteam en ik moet iedereen bedanken voor de ongelofelijke inzet. Volgend jaar komen we terug naar dit mooie kampioenschap!” 

Henry Zumbrink - Volvo S60 V8
Henry Zumbrink - Volvo S60 V8
In Super GT ging de ultieme zege voor de tweede maal dit weekend naar Henry Zumbrink (Volvo), voor Bob Herber en Martin Lanting (Ferrari) en Peter Hoevenaars (Viper). De kampioen was uiteraard al bekend met de United Autosport McLaren MP4-12C van vader en zoon Geddie.

Last but not least was er de Divisie GT, waar Craig Wilkens en Aaron Scott in hun Viper het seizoen in schoonheid afsloten. Ook hier was de kampioen uiteraard gisteren al bekend. Steve Vanbellingen en Ward Sluys zijn overigens ook tweede in het algemene kampioenschap, achter de Nederlander Aart Bosman (Lotus).

Zilveren Luc De Cock

Luc de Cock - Lotus 2/11 GT4
Luc de Cock - Lotus 2/11 GT4
Het waren de Divisies Supersport en Sport die op de slotdag van de Supercar Challenge powered by Dunlop als eerste hun seizoen afsloten. Op de omloop van Assen was de laatste zege van het seizoen voor Koen Bogaerts en Pieter van Soelen, in een BMW M3 GTR van JR Motorsport. Zij haalden het voor Luc de Cock, onze landgenoot die in zijn Lotus 2/11 GT4 meteen ook de tweede plek in het kampioenschap verzekerde. de Cock haalde zilver achter de broers Monster, in hun Seat meteen de nieuwe kampioenen. De derde plaats in de race was voor Ruud Olij (BMW).

Luc de Cock: “Toch nog een mooi einde van het weekend, al liet de krachtbron het op het einde wel wat afweten. Deze tweede plek en de tweede plaats in het kampioenschap bewijzen wel dat we nog meekunnen en zolang dat is, blijf ik racen!”

In de laatste race van het seizoen leek Philippe Bonneel ook naar een goed resultaat op weg, maar de BMW van de West-Vlaming liet het afweten op het ogenblik dat Bonneel in de top 3 vertoefde.

95ae1a91f08c1c3399c7a9d590b598e38ba15fc6.jpg
In de Divisie voor de Seat Leon wonnen uiteraard de kampioenen Monster, maar de strijd om de tweede plek was bijzonder intens. Uiteindelijk reden Jonas de Kimpe en Vincent van Paemel naar de tweede plaats en Chris Voet werd als derde afgevlaagd. Na war snel rekenen, blijkt dat de Belgen Jimmy Adriaenssens, Jonas de Kimpe en Vincent van Paemel en Chris Voet in de eindafrekening van de Divisie Seat… allemaal evenveel punten tellen!

“Door zijn zeges wordt Jimmy tweede, misschien wel goed gezien het weekend”, was de uitleg van Chris Voet aan het podium. “We hebben samen een mooi seizoen achter de rug en dit einde was wat jammer”, sloten de jongens van de mooie Petronas Seat zich bij Chris Voet aan.

In de Sport Divisie was de zege opnieuw voor Aart Bosman in de Lotus, waarmee de Nederlander ook de algemene titel in de Supercar Challenge powered by Dunlop behaalde.

Afspraak volgend jaar tijdens de Paasraces in Zandvoort voor de eerste meeting 2014 van de Supercar Challenge powered by … Pirelli!

Tekst en foto's SCC press
Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op zondag 20 oktober 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Finaleraces.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons