van der Horst

Finales Races: Vanbellingen en Sluys kampioen in Divisie GT - zware crash Jimmy Adriaenssens

df5350a3dd12e26ca0254f1e1025b9b6865743c2.jpg
De Finale Races van de Supercar Challenge Powered by Dunlop in Assen verliepen voor de Belgen op zaterdag zeer uiteenlopend. In eerste instantie was er het zware ongeval tijdens de kwalificaties van Jimmy Adriaenssens in de Spork Racing Team Seat Leon. De sympathieke Antwerpenaar liep daarbij een blessure aan de rug op en zal geruime tijd buiten strijd zijn. Uiteraard wensen de organisatie van de Supercar Challenge Powered by Dunlop en alle deelnemers aan de competitie hem het allerbeste en uiteraard een spoedig herstel. Om het Belgische leed te verzachten wonnen Steve Vanbellingen en Ward Sluys de titel in de Divisie GT. Het Belgische duo in de JR Motorsport BMW M3 Silhouette leidt ook algemeen in de tussenstand met 250 punten, 2 meer dan de Nederlander Aart Bosman. Zij zullen morgen onderling uitmaken wie algemeen kampioen wordt in de Supercar Challenge Powered by Dunlop 2013!
Vanbellingen en Sluys kampioen!

De algemene zege in de races voor de dikke auto’s was voor Henry Zumbrink in de Volvo Reede Racing Volvo Silhouette V8. Het Zweedse merk was trouwens tweemaal aan het feest in Assen, met een zege in de Divisie GT voor Pierre-Etienne Bordet in de Belgische Delahaye Volvo S60 Silhouette. Overigens waren na afloop van de eerste wedstrijd van het weekend ook de kampioenen in die beide divisies Super GT en GT bekend: de Britten Jim en Glynn Geddie (United Autosport McLaren) in de Super GT en Steve Vanbellingen en Ward Sluys (JR Motorsport BMW) in de GT.

“Fantastisch!”, was de eerste commentaar van Ward Sluys, die dit jaar kennis maakte met de Supercar Challenge Powered by Dunlop. “Ik durfde amper nog gas te geven, want ik wilde op geen enkele manier de titel nog in het gedrang brengen. Dit is een mooi jaar, met de titel hier en ons prachtig resultaat in de 24 Uur van Zolder.”

66f9e9850d57ba8e419266ab33d27447e9221ab0.jpg
In de Divisie GTB was de overwinning voor Marcel Van Berlo in de Van Berlo Porsche, terwijl de twee titelpretendenten Charlie Frijns en René Wijnen enerzijds en de Belgen Marc Neyens en Patrick Lamster anderzijds morgen zullen uitmaken wie kampioen wordt. De Limburgers kwamen vandaag als vierde over de meet.


Luc de Cock te onstuimig in Supersport

cbf2c794914a6226375ce7067fa38bcfd857ae5f.jpg
Tijdens de wedstrijd voor de Divisies Supersport en Sport ontbrak Jimmy uiteraard op de startgrid. Vooraan wilde Luc de Cock de Belgische eer hoog houden en zijn kansen op de titel verdedigen, maar een incident bij de start fnuikte de ambities van de Lotus-rijder. “Ik was te impulsief, mijn instinct haalde het op mijn verstand. Ik wilde meteen de kop pakken en het liep fout”, kon Luc De Cock er nog mee lachen na de race. “Ik neem inderdaad geen punten vandaag en eigenlijk is het kampioenschap over. Het goede nieuws is dat ik nu blijf racen, want bij een titel was ik misschien in schoonheid gestopt…”

De zege in Assen was voor de Brit Martin Webb in de Team Webb BMW M3 GTR, voor de grote winnaars van deze zaterdag, de broers Ferry en Robin Monster in hun Seat. Zij worden zo meteen de kanshebbers bij uitstek op de titel in Supersport, want niet alleen Luc de Cock bleef scoreloos, ook Bas Schouten en Marc van der Aa kwamen niet aan de meet.

9974657a1ef19229daa2191b8cab66598c7e3a97.jpg
Philippe Bonneel, die voor de gelegenheid de JR Motorsport BMW deelde met Marco Poland, leek op weg naar het podium, “maar een lekke band in de laatste ronde vergalde onze wedstrijd. Aan die vierde plek vind ik echt niks…”.

 

289e5a303a25f09e5d311bb880e95dfdb1d288d3.jpg
In de Divisie voor de Seat Leon zagen we uiteraard de broertjes Monster winnen, voor Vincent van Paemel en Jonas de Kimpe (Triple One) en Chris Voet (Racekicks). De beide Belgische formaties kunnen door het gedwongen forfait van Spork nog tweede worden in de Divisie van de Spaanse bolides.


In de Divisie Sport waren winst en titel voor ABW Racing rijder Aart Bosman in een Lotus Exige 240 Cup.   

In de Superlights tot slot was de zege voor Henk Thuis in een Radical, terwijl Jürgen van Hover en David Houthoofd met hun Norma de klasse CN wonnen.

Tekst en foto's SCC press
Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op zaterdag 19 oktober 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Finaleraces.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons