van der Horst

Finale Maasmechelen: Nabeschouwing Dennis Remans

Het zal je maar overkomen. Je rijdt tot drie maal toe de snelste tijd en staat op de pole in de A-finale, geeft iedereen het nakijken en plots val je stil met een defecte krachtbron. Weg dromen, weg titel weg champagne... Het is niet echt het jaar geweest van Dennis Remans. Maar het is en blijft een mechanische sport...
“ Het zag er allemaal zo mooi uit maar het heeft helaas niet mogen zijn. Door het wegvallen van de eerste wedstrijd van het seizoen in Maasmechelen moesten er zonder meer punten worden gescoord in Lydden Hill (GB). En zo gebeurde ook. Twintig volle punten mee nemen was al een goede zet in de richting. En eigenlijk probeerde ik die lijn door te trekken doorheen het ganse seizoen. Maar plots begint het eigenlijk een beetje op en neer te gaan. En als het in het kopje niet meer loopt zoals het moet gaan gaat  het meer de negatieve kant op dan anders om. Maar ik voelde dat er toch nog iets goed zat aan te komen. Zoals de race in Mettet waar ik de beste Belg werd tussen een hele hoop toppers. Maar om het over de race van vandaag te hebben zal ik kort zijn. Het heeft niet mogen zijn. Ik rij tot drie maal toe de snelste tijd en stond zelfs op de pole in de A- finale. Mijn start was buitengewoon super en de  voorsprong op Davy Van Den Branden begon was aardig groot aan worden. Oké Peter Van de Wege zat nog voor me uit te rijden maar dat deerde me niet want ik wist toch dat ik een pak sneller was dan hem. En dan komt de pechduivel bij het afdalen van de berg plots te voorschijn. Verdikt: een klepstoter in de motor stuk. Ik vrees dat er erg diep in het budget zal worden getast om een nieuwe krachtbron te laten bouwen. Een detail is dat er voor aanvang van de laatste wedstrijd een grondige check-up is uitgevoerd. Denk niet dat mijn mecaniekers iets over het hoofd hebben gezien. Want ik vertrouw hen voor 100%. Zoals ik al liet  verstaan is en blijft rallycross  een mechanische sport en er kan altijd wel iets fout of stuk gaan. 2014 is een seizoen om snel te vergeten. Op naar volgend jaar met een flinke dossis moed en hopelijk ook veel geluk !”

Dennis Remans Press

Eindstand Super1600

1  Davy Van Den Branden                Citroen DS3       89 ptn.
2  Dennis Remans                             Ford Fiesta ST   76 ptn.
3  Dave Van Beers                             Renault Clio      68 ptn.                                                     Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rallycross Nationaal op maandag 13 oktober 2014.
  • VR Racing

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons