van der Horst

Finland: winst voor Amerikaan Tanner Foust

Podium RX Supercar Finland
Podium RX Supercar Finland
De Amerikaan Tanner Foust heeft zijn tweede overwinning te pakken in de RallycrossRX. Afgelopen weekend werd in Finland de vierde manche verreden van het FIA European Championship. Ditmaal zonder onze landgenoot Michaël De Keersmaecker wiens Peugeot 208 nog niet volledig is hersteld na zijn viervoudige koprol in de vorige manche in Hongarije.
Na zijn overwinning tijdens de openingsmanche van het FIA EK RallycrossRX was de Amerikaanse Fordrijder voor de tweede maal te gast in een van de meest spectaculaire autosportdisciplines. En opnieuw was het raak in de finale.

RX Finland / Start finale SuperCar
RX Finland / Start finale SuperCar
Bij de SuperCars was het de Britse wildeman Liam Doran die tot en met de derde heat over de beste papieren beschikte, maar niet scoorde in de vierde en laatste heat. Hansen pakte na de kwalificatie de meeste punten en stond samen met Heikkinen op de pole van de halve finales.
Na de halve finales waren het de Citroëns DS3 van Solberg, Hansen, Bakkerud, Doran en Timerzyanov die de superfinale mochten rijden tegen de Ford Fiësta van Foust. En deze laatste wist de vijf Citroëns een neus te zetten. De beide wagens uit de stal van Kenneth Hansen, Timerzyanov en Timmy Hansen mochten mee op het podium. In de tussenstand van het kampioenschap staat de regerende kampioen, de Rus Timerzyanov aan de leiding voor teammaat Hansen en Davy Jeanney die net als Heikkinen, Marklund, Borseth, Perkiomaki en Hvaal in de semi-finales bleven hangen. Solberg en Marklund sluiten de voorlopige top 5 af. Jos Jansen was onze enige landgenoot bij de SuperCars en kwam ondanks een 10de plaats in de vierde heat niet verder dan een 20ste eindplaats.  

Koen Pauwels - Ford TouringCar
Koen Pauwels - Ford TouringCar
Voor de eerste maal dit seizoen geen finale bij in TouringCar voor Koen Pauwels die onze enige verdediger is van de nationale Belgische driekleur. Winst was er voor de Tsjech Castoral voor Tohill en Lundh. Castoral leidt ook het kampioenschap voor Tohill, Larssen en Pauwels die nog steeds op een mooie vierde plaats staat.

Geen Belgen in de Divisie Super1600 waarin Nittiss en Rakhmatullin de lakens uitdelen.
De Let en de Rus staan dan ook op één en twee in de tussenstand van het kampioenschap.Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA European Rallycross Championship op zondag 9 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Kouvola.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons