Total 24 Hours of Spavan der Horst

Finland: Nitiss bevestigt

Reinis Nitiss - Ford Fiësta Supercar
Reinis Nitiss - Ford Fiësta Supercar
In het Finse Kouvola is de vierde manche aan de gang voor het WK RallycrossRX. Deze manche telt alleen mee voor het WK, waardoor de reguliere EK-rijders niet van de partij zijn. WK leider Nitiss (Ford Olbergs MSE) en Marklund (Marklund Volkswagen Motorsport) wonnen bij de Supercars elk een kwalificatiereeks en prijken samen voorlopig aan de top van de tabellen.
Anton Marklund - VW Polo Supercar
Anton Marklund - VW Polo Supercar
Na de derde wedstrijd in het Noorse Hell is Reinis Nitiss na Petter Solberg en Andreas Bakkerud de derde leider in het WK Rallycross RX. Met zijn Ford Fiësta van het Olbergs MSE Team is de 18-jarige Let een van de meest regelmatige piloten van het moment.

Nitiss was in de eerste manche enkele tienden van een seconde sneller onderweg dan zijn teammaat Bakkerud terwijl ook Timmy Hansen (4de) en Timerzyanov (5de) bewezen dat Hansen Motorsport goed bezig is met de Peugeot 208. Marklund pakte de derde chrono in zijn VW Polo. De tweede manche was voor Marklund voor Hansen, Bakkerud en Nitiss.

Zodoende staan Nitiss en Marklund ex eaquo aan de leiding in de strijd voor de begeerde plaatsen in de finales. Bakkerud, Hansen, Skorupski, Foust, Heikkinen, Tohill, Hvaal, Solberg, Rajala en Villeneuve maken de rest uit van de top 12 die voorlopig geklasseerd zijn voor de beide halve finales. Maar zoals steeds worden er op zondag nog twee kwalificaties verreden en zullen er nog verschuivingen zijn. Vooral van Timerzyanov wordt nog iets verwacht na zijn tegenvallende tweede manche waarin hij niet finishte. Onze landgenoot Jos Jansen staat op een voorlopige 18de plaats, terwijl ook Tidemand en Doran nog helemaal niet zeker zijn van een plaats in de finale. Doran, snelste in de vrije training kende technische problemen, net als Markus Winkelhock die zelfs tweemaal de startgrid niet zag.

Met een eerste en een derde chrono staat Misiulia voorlopig eerste in Super1600 voor Linnemann en Baumanis.

Kjetil Larsen - Skoda Fabia Touring Car
Kjetil Larsen - Skoda Fabia Touring Car
Bij de TouringCars is het Larsen die voorlopig de lakens uitdeelt voor Lundh en Lona. Patrick Mertens is voorlopig 10de en met 11 andere deelnemers nu reeds zeker van een plaats in de finales.

Bij de RX Lites komen enkele bekende namen aan de start met Kevin Hansen bovenaan voor Nicolas Grönholm, Olofsson en Eriksson. 

Foto's: Johnny LoixSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rallycross Championship op zondag 29 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Kouvola.
  • Powercars

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons