van der Horst

Finland: Waanzinnig tempo met drie raceweekends op rij voor het WK RallycrossRX

Bakkerud versus Solberg
Bakkerud versus Solberg
Komend weekend wordt de vierde manche van het WK RallycrossRX op gang geschoten in het Finse Kouvola. Met Petter Solberg in Portugal, Andreas Bakkerud in Engeland en Reinis Nitiss in Noorwegen kenden we drie verschillende winnaars in evenveel wedstrijden. Eén overwinning voor de Citroën DS3 Supercar van PSRX tegenover twee zeges voor Ford Olbergs MSE met de Fiësta Supercar. In de tussenstand staat de Letse Fordrijder Nitiss aan de leiding, op drie punten gevolgd door Petter Solberg die op zijn beurt respectievelijk negen en dertien punten voor ligt op de VW Polo van Toomas Heikkinen en de Ford van Nitiss' teammaat Andreas Bakkerud. De top 5 wordt voorlopig afgesloten door tweevoudig Europees kampioen Timur Timerzyanov met de Peugeot 208 uit de stal van Hansen Motorsport. Vier verschillende merken binnen de top 5. We beleven mooie tijden in RallycrossRX.
  • Dreamdrive
Marklund - VW Polo Supercar
Marklund - VW Polo Supercar
De vierde manche voor het WK RallycrossRX telt ditmaal niet mee voor het Europees RallycrossRX die nog maar twee manches afwerkte samen met de reguliere WK rijders. Deze moeten wachten tot de wedstrijd in België op 12&13 juli om de WK-rijders nog eens te vervoegen. De Divisies Super1600 en Tourincars kunnen daarentegen wel Europese punten scoren. En ondanks het feit dat de reguliere EK rijders binnen de Divisie Supercars dit weekend en ook een week later niet aan de aftrap komen, zien we toch opnieuw niet minder dan 27 Supercars op de inschrijvingslijst van deze vierde manche. In Zweden een week later staan er zelfs 40 aan de start.

Tidemand en Ekström - Audi S1 Supercar
Tidemand en Ekström - Audi S1 Supercar
Uiteraard komen alle toprijders opnieuw aan de aftrap. We schreven het reeds eerder dat het vedetten blijft regenen op de inschrijvingslijst van het WKRallycrossRX. Naast een ex wereldkampioen F1 (Villeneuve), Rally (Petter Solberg) en DTM (Ekström), krijgen we nu ook een ex wereldkampioen FIA GT en ex F1 rijder op bezoek. Markus Winkelhock zal de Audi S1 Supercar van Ekström bemannen die op dat eigenste moment aan de slag is met Audi in DTM.

François Duval - Michaël De Keersmaecker
François Duval - Michaël De Keersmaecker
Er wachten de heren en hun entourage een zware taak. Niet alleen moet er opnieuw gescoord worden voor de punten in het WK, maar de drukke agenda laat weinig ruimte om te ademen. Na Finland worden de deelnemers een week later in Zweden verwacht voor de vierde manche die dan amper een week later wordt vervolgd in het Belgische Mettet. Een waanzinnig tempo met drie wedstrijden op drie weken tijd. Inclusief de reeds verreden manche in Noorwegen zullen de rijders vier races op vijf weekends achter de kiezen hebben na Mettet. En hier bij ons zullen de SuperCars ook opnieuw hun Europese opponenten ontmoeten en wordt het meer dan zeker drummen voor een plaatsje in de finales. En dan zullen we ook opnieuw Michaël De Keersmaecker en François Duval nog eens aan het werk zien.

Foto's: Johnny Loix



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rallycross Championship op donderdag 26 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Kouvola.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons