van der Horst

Finland: Citroën toont vorm

Mads Ostberg - Citroën C3 WRC
Mads Ostberg - Citroën C3 WRC
Tijdens de shakedown van de Rally van Finland hebben de Citroëns voor een verrassing gezorgd door een één-tweetje te scoren, voor de Toyota's van Jari-Matti Latvala en Ott Tänak. De rally start donderdagavond.
  • VR Racing
Een onuitgegeven shakedown in Finland. Thierry Neuville (Hyundai i20) opende de debatten en ging als eerste van start, gevolgd door Sébastien Ogier (Ford Fiesta) en Ott Tänak (Toyota Yaris), in volgorde van de WK-stand dus. Neuville opende met een tijd van 2:02.8, de traagste tijd van de toppers, op Tänak na. De Est maakte namelijk een kleine foutje en ging rond aan een wegverandering.

Mads Ostberg (Citroën C3) klokte meteen de snelste tijd, onder de twee minuten. De Noor zou zijn tijd nog twee keer verbeteren tot 1:54.8. Zijn teamgenoot Craig Breen klokte een tweede tijd op zes tienden. De Toyota's van Latvala en Tänak verloren meer dan een seconde. Teemu Suninen (Ford Fiesta) klokte de vijfde tijd, net voor Thierry Neuville die al meer dan twee seconden moest toegeven op de eerste Citroën. Sébastien Ogier klokte pas de negende tijd.

De rally start vanavond op de proef van Harju.

Foto: WRC.comSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 26 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Finland.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons