van der Horst

Finland: Evans trekt laken naar zich toe

Elfyn Evans - Toyota Yaris Rally1
Elfyn Evans - Toyota Yaris Rally1
Elfyn Evans leidt halfweg de zaterdagetappe in de Rally van Finland, de negende manche van het WRC. De Welshman loopt steeds verder weg van Thierry Neuville en doet een gooi naar de zege.
  • Prospeed Competition
Thierry Neuville (Hyundai) begon met een kleine achterstand op Elfyn Evans (Toyota) na een uitstekend slot op vrijdagavond, na het wegvallen van Kalle Rovanperä (Toyota), die niet herstartte vandaag. Maar de Belg kon zaterdagochtend het tempo van zijn tegenstander niet aan. De Belg zoekt al de hele ochtend naar meer grip. Evans reed een perfecte ochtendlus en liep een tiental tellen verder weg van de Belg. De Welshman heeft nu een voorgift van 17.7 seconden op Neuville. 'Puur op snelheid, kan ik Evans niet meer pakken', gaf Neuville ootmoedig toe.

De strijd om het podium blijft boeiend, nadat Takamoto Katsuta (Toyota) een foutje maakte. Het bracht Teemu Suninen (Hyundai) in derde stelling, maar de Japanner geeft niet op en sluipt opnieuw dichter. Het verschil bedraagt amper één seconde, in het voordeel van de Fin. Het duel speelt zich wel af op een minuut van de leiders. Jari-Matti Latvala (Toyota) is solide vijfde.

In WRC2 is de spanning stilaan onhoudbaar. De top drie bevindt zich binnen de twee seconden. Jari Huttunen (Skoda) leidt nog altijd, maar hij heeft amper 1.3 seconde voorsprong op Sami Pajari (Skoda). Oliver Solberg volgt op een halve seconde, maar de Zweed toonde zich wel de snelste van de ochtend en lijkt klaar om de concurrentie op te vreten. Grégoire Munster (Ford) sluipt de top twintig algemeen binnen, met constante tijden.

Na de middag volgt dezelfde lus van deze ochtend. Morgen eindigt de rally met de Power Stage.

Foto: Toyota Gazoo Racing



 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 5 augustus 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Finland.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons