van der Horst

Finland: Jari-Matti Latvala voert trio Toyota's aan

Jari-Matti Latvala - Toyota Yaris WRC
Jari-Matti Latvala - Toyota Yaris WRC
Toyota is bezig met een ware demonstratie in de rally van Finland. Na 17 van de 25 klassementsproeven bekleedt de Finse armada het virtuele podium. Jari-Matti Latvala nam de leiding over van Esapekka Lappi. Thierry Neuville is voorlopig zevende.
Esapekka Lappi mocht als leider naar de zaterdagproeven maar Jari-Matti Latvala nam de kop vrij snel over, onder meer door een fantastische besttijd op de beruchte proef Ouninpohja, waar de Fin een gemiddelde snelheid liet noteren van 133,5 km/u. Latvala heeft nu een voorsprong van 7,8 seconden.

Met Juho Hänninen staan er nu drie Toyota's op het virtuele podium. Hij profiteerde optimaal van een schuiven van Teemu Suninen (Ford Fiesta WRC). Hij verloor een halve minuut en zijn derde stek op Ouninpohja. Beide Finnen staan ongeveer een minuut van de leider. 

Twee grote verliezers zaterdagochtend. Mads Ostberg (Ford Fiesta WRC) verloor drie minuten in een gracht en tuimelt uit de top tien. Ook Craig Breen (Citroën C3 WRC) kende een moeilijke start van de dag. Hij zakte van plaats vier naar zes.

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Door het tijdsverlies van Ostberg kon Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) een plaatsje opschuiven. Hij nam ook meer afstand van Kris Meeke (Citroën C3 WRC) die achter hem staat. Neuville heeft nog altijd het goede ritme niet gevonden en klaagt over het gedrag van de wagen. De Oostkantonner volgt nu op twintig tellen van de zesde plaats van Breen.

Sebastien Ogier (Ford Fiesta WRC) herstartte niet omdat zijn co-rijder Julien Ingrassia nog te veel hinder ondervind van de crash op vrijdag. Mogelijks zou het duo zondag wel rijden, om nog enkele punten mee te graaien op de Power Stage.

Foto: Toyota Gazoo & Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 29 juli 2017.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons