van der Horst

Finland: Lappi gaat eerste keer als leider slapen

Esapekka Lappi - Toyota Yaris WRC
Esapekka Lappi - Toyota Yaris WRC
Voor de eerste keer in zijn jonge WRC-carrière gaat Esapekka Lappi als leider slapen. Hij leidt in de rally van Finland, manche negen in het WRC. Thierry Neuville gaat rusten op plaats acht.
  • LTF
Een Fins Toyota-onderonsje, daar gaan we naartoe. Esapekka Lappi en Jari-Matti Latvala maken er een fantastisch schouwspel voor, voor de Finse toeschouwers en ook voor Toyota die de rally overheerst. Lappi gaat straks voor het eerst als leider in een WRC-rally slapen met een voorsprong van 4,4 seconden wat niet onaardig is, want er speelt een secondenspel. 

Teemu Suninen bevestigt voor het eerst sinds lang de Finse overmacht in hun thuisrally. In zijn Ford Fiesta WRC bekleedt hij voorlopig de derde plaats op een kwartminuut. Craig Breen is eerste niet-Fin, op de vierde plaats. In zijn Citroën C3 WRC is hij vierde op ruim een halve minuut.

Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) kende een ongelukkige dag, ondanks het uitvallen van Sebastien Ogier. De Belg toerde lang rond op positie negen maar kon in het slot Kris Meeke (Citroën C3 WRC) bijhalen en hield zijn achterstand op de leider met een besttijd op de laatste proef, die van Harju, binnen de minuut.

Foto: Willy Weyens



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 28 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Finland.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons