van der Horst

Finland: Lappi opent de jacht op Tänak

Ottt Tänak leidt na de openingsdag in de Rally van Finland. Dat is de achtste manche van het WRC. Hij wordt op de huid gezeten door Esapekka Lappi.
In de slotkilometers van de openingsdag ging Esapekka Lappi (Toyota) volop in de aanval. De Fin noteerde twee snelste tijden en komt zo dichter op Ott Tänak (Hyundai), die ondanks geklaag en gezaag, alles onder controle leek te hebben. Het verschil is amper 3.8 seconden tussen de kemphanen.

Elfyn Evans (Toyota) zit op 19.3 tellen als derde, maar het grootste gevaar komt van achteruit, met Kalle Rovanperä op 21 tellen.  Dat lijkt een eeuwigheid op de koplopers, maar de Fin deed nog maar eens waar hij zo goed in is, namelijk bestendigen op de openingsdag.

Ter vergelijking. Craig Breen (Ford) en Takamoto Katsuta (Toyota) volgen op ruim een halve minuut, Thierry Neuville volgt als zevende op ruim 50 seconden. 

Teemu Suninen is leider in WRC2, Joona Lauri in WRC3.

Foto; Hyundai MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 5 augustus 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Finland.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons