van der Horst

Finland: Lappi wint snelste rally ooit

Esapekka Lappi - Toyota Yaris WRC
Esapekka Lappi - Toyota Yaris WRC
De Fin Esapekka Lappi heeft de rally van Finland op zijn naam geschreven. Hij bezorgt Toyota een tweede zege dit seizoen. Thierry Neuville moest vrede nemen met de zesde plaats.
Lappi zijn eerste plaats kwam zondag niet meer in gevaar. De 26-jarige Fin reed heel matuur naar de eindstreep om zo zijn eerste WK-overwinning te boeken. Het werd meteen ook de snelste rally ooit met een gemiddelde van 126,7 km/u. Lappi hield uiteindelijk 36 seconden over op Elfyn Evans (Ford Fiesta WRC) die op de slotproef nog voorbij Juho Hänninen (Toyota Yaris WRC) ging. Hänninen zet met zijn derde stek wel twee Toyota's op het eindpodium,

Teemu Suninen (Ford Fiesta WRC) eindigde in zijn tweede rally in een WRC-wagen knap vierde. De Fin had op de slotdag nog veel geluk toen hij even van de baan schoof. Craig Breen eindigde vijfde in zijn Citroën C3 WRC. Hij kon Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) voorblijven die niet meer echt aandrong op de slotdag. De Belg pakte wel nog drie punten op de Power Stage en komt dankzij die punten naast Sebastien Ogier (Ford Fiesta WRC) te staan in de tussenstand van het kampioenschap.

De volgende rally is die van Duitsland, eind augustus.



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 30 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Finland.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons