van der Horst

Finland: Lijdensweg Neuville houdt aan, Tänak ment

Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville - Hyundai i20
Ott Tänak heeft zijn voorsprong op Mads Ostberg op zaterdagochtend flink uitgebreid. Na vijftien van de 23 proeven gaat zijn voorsprong richting de halve minuut. Voor Thierry Neuville zit er niets anders op dan uitrijden.
Met een uitstekende startpositie wist Ott Tänak (Toyota Yaris) met schijnbaar sprekend gemak afstand te nemen van de concurrentie. Bleef Mads Ostberg (Citroën C3) vrijdag bijster goed in het spoor van de Est, dan moest de Noor zaterdagochtend lijdzaam toezien hoe Tänak proef na proef verder wegreed. Ostberg volgt al op 23.7 seconden. Ook Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) kan het tempo niet aan van zijn teamgenoot en staat op driekwartminuut.

De meest indrukwekkende man van de ochtend was misschien wel Esapekka Lappi. De Fin kan nochtans niet profiteren van een goede startpositie maar zet alsnog heel scherpe tijden neer. Lappi stond vrijdag nog achtste maar rukte zaterdagochtend plaatsje per plaatsje op. Hij ging voorbij alle Fords, met name die van Elfyn Evans, Sébastien Ogier en Teemu Suninen en is nu vijfde. Lappi heeft bloed geroken en kan stilaan op zoek naar de vierde stek van Hayden Paddon.

Voor Thierry Neuville blijft de lijdensweg duren. Zaterdag mocht hij als derde de weg op maar Khalid Al Qassimi ging meteen van de baan, waardoor de Belg alsnog als tweede wagen over het parcours rijdt en opnieuw moet gaan vegen, samen met Andreas Mikkelsen. De Belg moet vrede nemen met een tiende stek en heeft weinig uitzicht om op te schuiven in het klassement. Het is wachten tot rijders voor hem in de fout gaan of problemen krijgen. Hij staat al op ruim drie minuten van de leider.

In WRC2 zet Kalle Rovanpera zijn demonstratie verder.

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 28 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Finland.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons