van der Horst

Finland: Neuville pakt eerste proef en leiding

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville is de eerste leider in de Rally van Finland, manche negen van het WRC. Hij ging op de showproef van Harju, nabij epicentrum Jyväskylä, de Toyota's van Kris Meeke en Ott Tänak vooraf.
  • Oeste Kart
Op het korte opwarmertje van 2,31 km toonde Thierry Neuville (Hyundai i20) zich de snelste. De Belg was zeven tienden sneller dan Ott Tänak (Toyota Yaris), vanochtend nog winnaar op de shakedown. Kris Meeke (Toyota Yaris) zet een tweede Toyota op het pdagodium op 1.2 tellen van onze Belg. "We hebben hier hard naartoe gewerkt. Ik hoop dat we er op zeker moment de vruchten kunnen van plukken. Ik ben goed voorbereid en wil graag een goed resultaat meenemen uit Finland", aldus de Belg.

Ook de derde titelpretendent volgt goed. Sébastien Ogier (Citroën C3) tekende namelijk voor de vierde tijd op amper een tiende van het virtuele podium. Andreas Mikkelsen (Hyundai i20) is voorlopig vijfde op 2.2 seconden van zijn teamgenoot.

Daarachter een triolet met Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris), de wederoptredende Craig Breen (Hyundai i20) en Teemu Suninen (Ford Fiesta) op 2.4 seconden van de kop.

In WRC2 zet Kalle Rovanperä zich nu al op kop, tot groot jolijt van de vele Finnen. Het jonge talent had zelfs even de besttijd in handen. Grégoire Munster zette een goede 21ste tijd algemeen neer in zijn Skoda Fabia R5.

Morgen zijn er tien proeven. In totaal zijn er 23 kp's, goed voor dik 300 km tegen de klok.

Foto: Sandro DelaereSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 1 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Finland.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons