van der Horst

Finland: Rovanperä neemt handschoen op

Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Na 16 van de 22 proeven is Ott Tänak nog altijd leider in de Rally van Finland, manche acht van het WRC. Kalle Rovanperä is nu zijn eerste zorg. Thierry Neuville is vijfde.
De Rally van Finland gaat richtinig een duel tussen Kalle Rovanperä (Toyota) en Ott Tänak (Hyundai). Die laatste is nog altijd leider, maar zag de WK-leider met twee snelste tijden terugkomen tot 11.2 seconden. Rovanperä had in zijn jacht op Tänak geen medelijden met Esapekka Lappi (Toyota) die de rol een beetje moet lossen en volgt op 17.2 seconden. De en Fin wipt van drie naar twee, de andere maakt de omgekeerde beweging.

Ook Elfyn Evans (Toyota) valt steeds meer weg uit de voorgrond en staat al 27 seconden in de min, als vierde. Thierry Neuville (Hyundai) is vijfde op bijna 2 minuten. Hij vecht een duel uit met Takamoto Katsuta (Toyota). Op bijna drie minuten vechten Pierre-Louis Loubet (Ford) en Gus Greensmith (Ford) voor de eer van beste Ford.

Teemu Suninen is negende en leider in WRC2, met Emil Lindholm op amper acht seconden.

Foto: Toyota Gazoo RacingDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Endurance Championship op zaterdag 6 augustus 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Finland.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons