van der Horst

Finland: Tänak eerste leider

Ott Tänak - Ford Fiesta WRC
Ott Tänak - Ford Fiesta WRC
De Est Ott Tänak heeft de besttijd gezet op de openingsproef van de Rally van Finland, de negende manche van het WK. In zijn Ford Fiesta WRC was hij een volle seconde sneller dan de Hyundai i20 WRC van Thierry Neuville.
Op de openingsproef van Harju is er bitter weinig te winnen, maar toch gingen de meeste rijders voluit. Zo zette Kris Meeke, de winnaar van de shakedown, in zijn Citroën C3 WRC een eerste richttijd neer, maar die werd snel gebroken door teamgenoot Craig Breen. Uiteindelijk gingen nog drie rijders onder de tijd van de Ier.

Ott Tänak zette een tijd neer die ruim anderhalve seconde beter was dan Breen. Toen al leek de besttijd gaan vliegen. Neuville kwam op 1.1 seconde, Ogier, de laatste starter, kwam op 1.5 seconde van zijn teamgenoot bij Ford. Tänak gaat dus als leider de nacht in. Neuville houdt Ogier nu al achter zich.

Veel zegt deze proef niet. Vrijdag staan maar liefst twaalf proeven op het programma.

In WRC2 toonde Eric Camilli (Ford Fiesta R5) zich de beste.

Foto: M-Sport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 27 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Finland.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons