van der Horst

Finland: Tänak haalt winst binnen

Ott Tänak - Hyundai i20 Rally1
Ott Tänak - Hyundai i20 Rally1
Ott Tänak heeft de Rally van Finland, een derder keer gewonnen. De Est hield op een magistrale manier de Toyota's af op de slotdag. Thierry Neuville eindigde vijfde.
  • Powercars
Esapekka Lappi (Toyota) is nog altijd de laatste Finse winnaar van de Rally van Finland.Ott Tänak (Hyundai) weerstond op een magistrale manier de constante druk van de Toyota's. De Est bezorgt Hyundai een tweede seizoenszege en een eerste succes in Finland. Kalle Rovanperä, winnaar van de Power Stage, strandde uiteindelijk op 6.8 seconden.

Lappi rolde zijn Toyota nog in het slot, maar kwam goed weg met een podiumstek. Elfyn Evans (Toyota) had op het podium kunnen staan, maar rekende de teveel op de punten en moet vrede nemen met plaats vier. Thierry Neuville (Hyundai) is vijfde op ruim twee minuten. Maar de Belg hield wel Takamoto Katsuta af. Gus Greensmith eindigde zevende. Teemu Suninen werd achtste algemeen en gaat naar huis met een de zege in WRC2.

De volgende rally is die van Ieper. Rovanperä kan daar al een eerste gooi doen naar de titel, met een bonus van 94 punten op Ott Tänak, plots tweede, en nog 150 te verdienen. 

Foto: Hyundai MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 7 augustus 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Finland.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons