van der Horst

Finland: Tänak nog twee proeven verwijderd van vierde seizoenswinst

Ott Tänak - Toyota Yaris
Ott Tänak - Toyota Yaris
Ott Tänak is nog twee proeven verwijderd van een vierde overwinning dit seizoen en een tweede opeenvolgende winst in Finland. Esapekka Lappi dringt niet meer aan en mikt voluit op het podium.
Met nog bijna 23 kilometer te gaan lijkt Ott Tänak (Toyota Yaris) nu echt op weg naar winst. De Est ontnam Esapekka Lappi (Citroën C3) zondagochtend meteen een mooie droom door nogmaals een snelste tijd neer te zetten. De Fin volgt nu al op 22 seconden van de leider en moet zelfs een beetje achteruit beginnen kijken want zijn landgenoot Jari-Matti Latvala, die de tweede proef van de dag won, bracht de kloof tussen hen terug naar amper 7.3 seconden. 

Achter het virtuele podium gaat Sébastien Ogier (Citroën C3) op zoek naar de vierde plaats van Andreas Mikkelsen (Hyundai i20). Beide heren worden gescheiden door 1.7 seconden. Craig Breen (Hyundai i20) slaagt er niet meer in in de buurt te komen van Ogier en Mikkelsen en zal meer dan waarschijnlijk zijn zesde plaats moeten afgeven aan Thierry Neuville (Hyundai i20) die nog altijd lijkt te zoeken naar het goede ritme. De Belg doet er maar goed aan minstens enkele punten te pakken op de Power Stage wil hij de kloof met Tänak en Ogier in de WK-tussenstand overbrugbaar houden.

In WRC2 Pro is Kalle Rovanperä op weg naar een vierde opeenvolgende seizoensoverwinning. Geen enkele van zijn concurrenten zal punten pakken in de WK-tussenstand waardoor de jonge Fin nu echt op weg lijkt naar de titel.

Foto: Sandro DelaereSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 4 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Finland.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons