van der Horst

Finland: Tänak speelte 'haasje over' met Ostberg

Ott Tänak - Toyota Yaris
Ott Tänak - Toyota Yaris
Ott Tänak gaat na negen van de 23 klassementsproeven nog steeds aan de leiding van de Rally van Finland. De Est ligt wel serieus in de clinch met Mads Ostberg. Thierry Neuville moet vrede nemen met plek 10.
  • Powercars
Mads Ostberg (Citroën C3) nam meteen na de middag de kop over van Ott Tänak (Toyota Yaris) met een sterke tijd. De Est liet even later ook nog eens de motor afslaan maar op de negende proef sloeg hij genadeloos terug met zijn vijfde besttijd op negen proeven. Tänak leidt nu met exact één seconde. Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) is voorlopig derde maar volgt al op 21.2 seconden van zijn teamgenoot.

Teemu Suninen (Ford Fiesta) is een knappe vierde op een dikke halve minuut. Hayden Paddon (Hyundai i20) hijgt wel in zijn nek, ondanks een beginnende lekke band op KP9. Het verschil bedraagt drie luttele seconden.

Elfyn Evans en Sébastien Ogier zijn in hun Ford Fiesta's zesde en zevende. Evans kan wat gaan inhouden om Ogier voor te laten, maar of ze dat gaan riskeren bij Ford is nog maar de vraag want Esapekka Lappi (Toyota Yaris) heeft de jacht ingezet en rijdt een sterke middag. Hij komt op dik twee seconden van Ogier en zes van Evans.

Thierry Neuville (Hyundai i20) blijft voorlopig tiende en verliest voeling met de negende plaats van Craig Breen (Citroën C3). De Belg moet dus al gaan hopen op foutjes bij zijn voorliggers, of anders heeft de Oostkantonner morgen opnieuw een probleem als vroege starter.

In WRC2 blijft Kalle Rovanpera hoge ogen gooien. Hij heeft al een halve minuut voorsprong na KP8 op Eerik Pietarinen.

Foto: Ott Tänak Twitter



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 27 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Finland.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons